Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Dark Country : Το είδος μουσικής που εξετάζει τα πιο «μαύρα» θέματα της ανθρωπότητας

Dark Country : Το είδος μουσικής που εξετάζει τα πιο «μαύρα» θέματα της ανθρωπότητας

Συνδυάζει εναλλακτική country, gospel και μπλουζ με λυρικά θέματα που αγγίζουν θέματα γοτθικής και ιδιαίτερα νότιας γοτθικής λογοτεχνίας

H Gothic country μουσική (μερικές φορές αναφέρεται ως γοτθική αμερικανική, νότια γοτθική, ο ήχος του Ντένβερ, ή ακόμα και απλώς σκοτεινή) είναι ένα είδος εναλλακτικής country μουσικής που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πόλη του Ντένβερ στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Θέματα

Συνδυάζει εναλλακτική country, gospel και μπλουζ με λυρικά θέματα. Αυτά αγγίζουν θέματα γοτθικής και ιδιαίτερα νότιας γοτθικής λογοτεχνίας.

Τα τραγούδια εξετάζουν συχνά τη φτώχεια, την εγκληματική συμπεριφορά, τις θρησκευτικές εικόνες, τον θάνατο, τα φαντάσματα, την οικογένεια, την χαμένη αγάπη, το αλκοόλ, τη δολοφονία, τον διάβολο και την προδοσία.

Ιστορία

Το Denver Post σε ένα άρθρο του το 2016 προσδιόρισε μια ενεργή μουσική σκηνή. Βρήκε τις αρχές της στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 2000 και ριζώθηκε στη χώρα, αλλά αποτελείται από πιο μακάβριο και απαίσιο θέμα.

Το άρθρο περιέγραψε το Ντένβερ ως το επίκεντρο και τον τόπο όπου αυτό το είδος βρήκε την αρχή του. Χαρακτηριστικά ήταν το Slim Cessna’s Auto Club, 16 Horsepower και την Tarantella να αποτελούν τη βάση του είδους.

Από την άνοδο της σε τοπικό επίπεδο στη μουσική σκηνή του Ντένβερ, το είδος έχει εξαπλωθεί και μπάντες από έξω από τη σκηνή όπως οι Uncle Sinner, Sons of Perdition, Murder By Death και O’Death έχουν δανειστεί από αυτό, σύμφωνα με το en.wikipedia.

Μουσικό βίντεο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024