Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Soul : Ακούστε ένα από τα πιο αγαπημένα είδη μουσικής με μερικούς από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές

Soul : Ακούστε ένα από τα πιο αγαπημένα είδη μουσικής με μερικούς από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές

Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η δυνατή φωνή του τραγουδιστή και τα χάλκινα πνευστά μουσικά όργανα (σαξόφωνο, τρομπέτα), των οποίων τα μεγάλης έντασης ριφ, της προσδίδουν δυναμισμό και την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είδη

Soul μουσική, όρος που υιοθετήθηκε για να περιγράψει τη δημοφιλή μουσική αφροαμερικάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς εξελίχθηκε από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

Χαρακτηριστικά είδους

Μερικοί θεωρούν τη Sole ως έναν νέο όρο για τη μπλουζ. Στην πραγματικότητα, μια νέα γενιά καλλιτεχνών ερμηνεύει βαθιά τους ήχους των πρωτοπόρων του ρυθμού και της μπλουζ της δεκαετίας του 1950 – Chuck Berry, Little Richard, Bo Diddley, Sam Cooke και Ray Charles – των οποίων η μουσική βρήκε δημοτικότητα μεταξύ των λευκών και μετατράπηκε στο γνωστό ροκ εν ρολ.

Σύμφωνα με τη britannica, εάν το ροκ εν ρολ, που αντιπροσωπεύεται από ερμηνευτές όπως ο Έλβις Πρίσλεϋ, μπορεί να θεωρηθεί «λευκή προσέγγιση» της μπλουζ, η Soul είναι μια επιστροφή στις ρίζες της αφροαμερικάνικης μουσικής.

Το στυλ χαρακτηρίζεται από ισχυρή φωνητική ένταση, που βασίζεται στην εκκλησία και υπερβολικό μέλισμα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της σύμφωνα με την el.wikipedia, είναι η δυνατή φωνή του τραγουδιστή και τα χάλκινα πνευστά μουσικά όργανα (σαξόφωνο, τρομπέτα), των οποίων τα μεγάλης έντασης ριφ, της προσδίδουν δυναμισμό και την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είδη.

Ωστόσο, η άμεση εξάρτησή της από τους ενορχηστρωτές και τους παραγωγούς (όπως και στα περισσότερα συγγενή μουσικά είδη της pop), την έκανε να εξελιχθεί σε ένα είδος, το οποίο βασιζόταν πια στους ήχους των οργάνων και όχι στα φωνητικά.

Μουσικό βίντεο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024