Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος : Έντονες αντιδράσεις από τον διευθυντή του Γυμνασίου Ιππείου - «Αισθάνομαι ντροπή»

Λέσβος : Έντονες αντιδράσεις από τον διευθυντή του Γυμνασίου Ιππείου – «Αισθάνομαι ντροπή»

«Εγώ δεν παρέλαβα γαϊδούρια για να τα κοιτάξω τα δόντια τους να δω ηλικία. Παρέλαβα έγγραφα, με εισαγγελική εντολή έχει δοθεί παραγγελία να παρακολουθήσουν το σχολείο. Το μεγαλύτερο παιδί έχει γεννηθεί το 2005 και το μικρότερο το 2008» τόνισε ο Νίκος Σίμου.

Την έντονη αντίδραση του διευθυντή του Γυμνασίου Ιππείου, Νίκου Σίμου, προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν έξω το σχολείο, όπου μαθητές και γονείς ζήτησαν την κατάργηση της τάξης «Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» που φιλοξενεί οκτώ ανήλικα προσφυγόπουλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ισχυρίζονταν ότι στο σχολείο πρόκειται να φοιτήσουν 25χρονοι, βασιζόμενοι σε αναληθείς πληροφορίες.

«Εγώ δεν παρέλαβα γαϊδούρια για να τα κοιτάξω τα δόντια τους να δω ηλικία. Παρέλαβα έγγραφα, με εισαγγελική εντολή έχει δοθεί παραγγελία να παρακολουθήσουν το σχολείο. Το μεγαλύτερο παιδί έχει γεννηθεί το 2005 και το μικρότερο το 2008» τόνισε ο Νίκος Σίμου μιλώντας στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» απαντώντας σε όσους διέρρεαν ότι πρόκειται για «25χρονους λαθρομετανάστες».

«Πρέπει να επέμβει εισαγγελέας!», τόνισε μεταξύ άλλων. Αναφορικά με τη σύσκεψη που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη τονίζει: «Αρνήθηκα να συμμετάσχω παρουσία γονέα ή μαθητή. Δεν δέχομαι γονείς που με αποκάλεσαν με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς να συζητήσω. Από δω και εμπρός μόνο υπηρεσιακά».

Τα παιδιά μένουν σε διαμερίσματα, πέντε παιδιά είναι αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Πιο πριν φοιτούσαν στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

«Μας έγινε πρόταση από τον προϊστάμενο και την Περιφερειακή Διευθύντρια και ήμασταν θετικοί ως σχολείο να κάνουμε τμήμα ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας» εξηγεί ο κ. Σίμου.

Χτες ήρθαν οι πρώτοι μαθητές και διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι μαθητές, εκφράζοντας φόβους ότι τα παιδιά αυτά θα τους κολλήσουν κοροναϊό.

«Η τοπική κοινωνία τα έβαλε μαζί μου ότι δεν τους ενημέρωσα. Μα τι να έκανα; Να γυρνάω στα σπίτια να ρωτήσω αν συμφωνούν;».

«Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά τέτοιες βρισιές»

Την Παρασκευή το πρωί ο διευθυντής πήγε στο σχολείο και είδε δύο περιπολικά και αστυνομικούς. «Δεν πλησίασα γιατί είδα όχλο και σίγουρα δεν θα πήγαινα λόγω κοροναϊού».

Σε λίγη ώρα έφτασε το «επίμαχο» όχημα με τα προσφυγόπουλα. «Στάθηκε 10 λεπτά δεν κατέβηκαν τα παιδιά, και έφυγε. Το πλήθος βήμα βήμα με πλησίαζε κι εμένα και τους συναδέλφους, σπρώχνοντας τον αστυνομικό κλοιό. Εκτοξεύτηκαν εναντίον μου βρισιές που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναπαράγω, ύβρεις που δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά» τόνισε, μόνο μια ομάδα μαθητριών κυρίως ήρθε προς το μέρος μας. «Αισθάνθηκα ότι κινδυνεύω γιατί ήταν άκρως επιθετικοί από το πλήθος. Αποχώρησα».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024