Η Ρωσία εκδιώκει Ευρωπαίους διπλωμάτες για διαμαρτυρίες υπέρ του Ναβάλνι
Η Ρωσία απέλασε τρεις διπλωμάτες από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Πολωνία για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες για την υποστήριξη του ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ο οποίος φυλακίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι τρεις συμμετείχαν σε «παράνομες διαδηλώσεις» στις 23 Ιανουαρίου.
Διαψεύδει εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Σουηδίας
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας αρνήθηκε ότι ο διπλωμάτης του συμμετείχε σε οποιαδήποτε διαδήλωση. Ο κ. Navalny είναι ένας έντονος κριτικός του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τον περασμένο Αύγουστο δηλητηριάστηκε στην ανατολική Ρωσία και μεταφέρθηκε στη Γερμανία για θεραπεία. Επέστρεψε στο σπίτι στα τέλη Ιανουαρίου, παρά τις προειδοποιήσεις της ρωσικής κυβέρνησης ότι θα γινόταν η σύλληψή του.
Στη συνέχεια φυλακίστηκε για τρεισήμισι χρόνια για αυτό που οι εισαγγελείς είπαν ότι παραβίασε τους όρους αναστολής ποινής για απάτη το 2014.
Η απέλαση των διπλωματών ανακοινώθηκε την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του αρχηγού εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ Josep Borrel με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov στη Μόσχα.
Αυτή η νέα είδηση ενημερώνεται και περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σύντομα.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας