Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε την Μπάνι, τη σκυλίτσα που… μιλάει

Γνωρίστε την Μπάνι, τη σκυλίτσα που… μιλάει

Πώς τα καταφέρνει το γλυκό κατοικίδιο; Και τι πρέπει να κάνουμε για να μιλήσουν επιτέλους και τα δικά μας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα σας έλεγε ο σκύλος σας αν μπορούσε να μιλήσει; Αυτή την ερώτηση θέλει να απαντήσει η Αλέξις Ντεβίν. Έτσι εκπαίδευσε τον σκύλο της να πιέζει διάφορα κουμπιά μέσω των οποίων… «μιλά» στη μαμά του.

Τα βίντεο που προέκυψαν από αυτή την επικοινωνία έχουν συναρπάσει το TikTok προσφέροντας στη Ντεβίν 6 εκατομμύρια (!) ακολούθους –και άλλους 630.000 στο Instagram.

Μιλώντας στο DogTime, η Ντεβίν αποκάλυψε τα μυστικά της.

Εξήγησε ότι απέκτησε την Μπάνι, ράτσας Sheepadoodle, όταν το σκυλάκι ήταν μόλις δύο μηνών και έκτοτε είναι αχώριστες.

Η ράτσα της, που είναι αποτέλεσμα μείξης, έχει γενικώς ως αποτέλεσμα έξυπνα και υποαλλεργικά σκυλάκια.

Η εκπαίδευση της Μπάνι ήταν εξ ολοκλήρου θετική και έγινε με τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ ήχων και καταστάσεων. Για παράδειγμα, όταν η Αλέξις πονούσε, το έδειχνε στη Μπάνι πιέζοντας ένα κουμπί που κάνει τον ήχο «Άουτς», ενθαρρύνοντάς τη να κάνει το ίδιο σε περίπτωση που και εκείνη πονούσε.

Αντίστοιχα, όταν η Αλέξις παρατηρούσε ότι η Μπάνι αισθανόταν «τρελή», πίεζε το κουμπί με τον αντίστοιχο ήχο. Σταδιακά, το παζλ συμπληρώθηκε και η Μπάνι έμαθε να «λέει» στη μαμά της πότε θέλει να πάει στην τουαλέτα –άλλωστε, όταν το εξέφραζε με λέξεις, όλα γίνονταν πιο γρήγορα!

Πλέον, ενδιαφέρον για την Μπάνι έχουν εκφράσει και επιστήμονες, οι οποίοι συλλέγουν τα στοιχεία για την εκπαίδευσή της που τους στέλνει η Αλέξις.

Περίπου έξι μήνες αφού άρχισε να εκπαιδεύει τη Μπάνι, η Αλέξις ήρθε σε επαφή με τον Λέο Τρότιερ που εκείνη την εποχή ανέπτυσσε ένα σύστημα Αυξητικής και Εναλλακτικής Επικοινωνίας και έψαχνε για δοκιμαστές. Αυτό είναι και το σύστημα που χρησιμοποιεί πλέον για να μιλά με τη σκυλίτσα της.

Τα κουμπιά είναι στοιχημένα στα πρότυπα του κώδικα Φίτζεραλντ, που είχε αναπτυχθεί στις αρχές του 19ου αιώνα για να βοηθήσει τα κωφά παιδιά να μάθουν να συντάσσουν και να δομούν προτάσεις.

Η Αλέξις πιστεύει πως κάθε σκυλάκι μπορεί να μάθει να μιλάει με τους κηδεμόνες του, αφού κίνητρο είναι η καλύτερη μεταξύ τους σχέση και επικοινωνία που αποτελεί και την απόλυτη προτεραιότητα για τα φιλικά τετράποδα.

Η Μπάνι μπορεί να χρησιμοποιήσει 80 λέξεις, ενώ όλοι όσοι έχουν τη διάθεση να μάθουν στα κατοικίδιά τους να μιλούν χρησιμοποιώντας κουμπιά, μπορούν να το καταθέσουν στοιχεία από την εμπειρία τους για ερευνητικούς σκοπούς στο how.theycantalk.org.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024