Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας φουτουριστικός Έλικας θα στεγάζει την Amazon

Ένας φουτουριστικός Έλικας θα στεγάζει την Amazon

Το εντυπωσιακό κτίριο αναμένεται να κοστίσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της Amazon να επεκταθεί από τα τωρινά της κεντρικά γραφεία στο Σιάτλ, τα σχέδια του φουτουριστικού κτιρίου που θα στεγάσει τον τεχνολογικό κολοσσό, με συνολική αξία $2,5 δισεκατομμύρια αποκαλύφθηκαν.

Το κτίριο θα χτιστεί στην κομητεία Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, θα απλώνεται σε 22 ορόφους και θα έχει το όνομα PenPlace.

Κεντρικό στοιχείο του θα είναι Ο Έλικας, μια γυάλινη κατασκευή καλυμμένη με δέντρα, όπου θα στεγαστεί μια σειρά από «εναλλακτικά εργασιακά περιβάλλοντα» εν μέσω εσωτερικών κήπων και του πρασίνου της γύρω περιοχής. σύμφωνα με την αρχιτεκτονική εταιρεία NBBJ που βρίσκεται πίσω από το project, μια σπείρα θα επιτρέπει στους επισκέπτες και τους εργαζόμενους να ανεβαίνουν από το εξωτερικό μέρος της κατασκευής.

«Κάνουμε πολλά πράγματα για να συνδέσουμε τους ανθρώπους με τη φύση», εξηγεί ο Ντέιλ Αλμπέρτα, ένας εκ των αρχιτεκτόνων, μιλώντας στο CNN, προσθέτοντας ότι το αρχιτεκτονικό σχέδιο συμβολίζει τόσο τη φύση όσο και την επιστήμη. «Με τον Έλικα τραβήξαμε αυτή την ιδέα στα άκρα. Χτίζουμε μια σειρά από εσωτερικά αίθρια και κήπους που δεν θα είναι απλώς ένα μέρος που θα επισκέπτεσαι, αλλά μέρη όπου θα μπορείς να δουλέψεις».

Ο Έλικας θα είναι ανοιχτός στο κοινό μόνο σε ειδικές περιστάσεις («τουλάχιστον δυο σαββατοκύριακα τον μήνα, υποστηρίζει η Amazon), άλλα μέρη του κτιρίου, όμως, προορίζονται για όλη την κοινότητα.

Στους μεγάλους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου, θα υπάρχουν καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, δημόσιοι χώροι πρασίνου και ένα αμφιθέατρο 250 θέσεων. Στις εξωτερικές πλατείες θα υπάρχουν μικροπωλητές φαγητού, αλλά και εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια στο ισόγειο του κτιρίου.

Στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής να είναι ανοιχτό σε όλους, ενώ το σχέδιο περιλαμβάνει και ένα δίκτυο από διαβάσεις και πεζοδρόμους, και μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 950 ποδήλατα. Επιπλέον, θα υπάρχει και υπόγειο πάρκινγκ, προκειμένου ο χώρος να μείνει όσο το δυνατόν πιο καθαρός από αυτοκίνητα.

Όλο το κτίριο αναμένεται να λειτουργεί με ενέργεια που θα παράγεται από φάρμα φωτοβολταϊκών στη νότια Βιρτζίνια, ενώ θα περιλαμβάνει σύστημα ανακύκλωσης βρόχινου νερού και θα αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως, μειώνοντας το ρεύμα που θα χρειάζεται να καταναλώνει.

Η περιοχή της Βιρτζίνια επιλέχθηκε εξαιτίας των γενναίων φοροαπαλλαγών που πρόσφερε στην Amazon, σε συνδυασμό με οικονομικά κίνητρα. Η εταιρεία προβλέπει ότι στο κτίριο εντέλει θα εργάζονται περίπου 25.000 άτομα, ενώ σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα μικρότερο κτίριο στο Νάσβιλ του Τενεσί.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024