Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκπαιδευτικό αεροσκάφος : Αβάσιμη η μαρτυρία για εντοπισμό των συντριμμιών - Από το μηδέν οι έρευνες

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος : Αβάσιμη η μαρτυρία για εντοπισμό των συντριμμιών – Από το μηδέν οι έρευνες

Η βεβαιότητα του κυνηγού που ειδοποίησε τις αρχές, λέγοντας ότι είδε τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε χαράδρα στο Δίκορφο, ανατράπηκε.

Από το μηδέν ξεκινούν και πάλι οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται από την Κυριακή.

Η βεβαιότητα του κυνηγού που ειδοποίησε τις αρχές, λέγοντας ότι είδε τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε χαράδρα στο Δίκορφο, ανατράπηκε.

Ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες μίλησε με τις αρχές και η αρχική βεβαιότητα έγινε «νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια», όπως αναφέρει το epiruspost.

Αν και το σημείο που είχε υποδείξει ο κυνηγός ήταν μακριά από τον αρχικό τόπο των ερευνών, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών, που όμως έληξε άδοξα.

Την έρευνα που ξεκινά πάλι, αυτή την φορά, διευκολύνουν οι άριστες καιρικές συνθήκες.

Οι δυνάμεις επίγειες και εναέριες έχουν ενισχυθεί, δύσβατα σημεία ελέγχονται με drones του στρατού και της Πυροσβεστικής ενώ πέρα από την περιοχή του Ζαγορίου, έρευνες γίνονται και στο Μιτσικέλι.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ.  Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Οι έρευνες, τις προηγούμενες μέρες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες λόγω της χαμηλής νέφωσης και της γεωγραφίας της περιοχής. Συμμετείχαν εκτός από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, ενώ Super Puma πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024