Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος : Η αστυνομία στα ΑΕΙ είναι ανάγκη και όχι ιδεολογική επιλογή

Συρίγος : Η αστυνομία στα ΑΕΙ είναι ανάγκη και όχι ιδεολογική επιλογή

Τη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας υπερασπίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά αντικειμενικής ανάγκης

Τη θεσμοθέτηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας υπερασπίστηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής επιλογής της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά αντικειμενικής ανάγκης.

Τρομοκρατία και εκφοβισμός

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια ο κ. Συρίγος έκανε λόγο για ανομία και υποστήριξε ότι παραβατικές ομάδες έχουν εγκαταστήσει καθεστώς τρομοκρατίας και εκφοβισμού σε συγκεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα καταστρατηγώντας στην πράξη την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

«Υπάρχουν συνάδελφοί μου, που αυτολογοκρίνονται για να μην στοχοποιηθούν από αυτές τις ομάδες» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και προσέθεσε ότι σημαντικά ερευνητικά προγράμματα για κατασκευή drones ακυρώνονται από τους καθηγητές, ώστε να μην στοχοποιηθούν για «φιλομιλιταρισμό».

Ειδική αναφορά έκανε και για τους καθηγητές Εγκληματολογίας, που βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο των «ομάδων ανομίας» καθώς, όπως είπε, «η συγκεκριμένη επιστήμη αποτελεί εχθρό των συγκεκριμένων ομάδων, καθώς προβλέπει την συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές».

Υπό διωγμό η εγκληματολογία

«Όποιος διδάσκει εγκληματολογία τίθεται υπο διωγμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συρίγος.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε πολύ συγκεκριμένα ΑΕΙ μεγάλων αστικών κέντρων, γιατί γίνονται στόχος ομάδων φοιτητικών ή μη, που προσπαθούν αν αλιεύσουν οπαδούς» σημείωσε ο κ. Συρίγος.

«Όχι, δεν θέλουμε αστυνομία στα ΑΕΙ. Δεν είναι η δουλειά της ΕΛΑΣ αυτή. Δεν υπάρχει αστυνομία στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Όμως, δεν υπάρχει στην Ευρώπη και το χτίσιμο καθηγητών. Προφανώς δεν θέλουμε αστυνομία, αλλά φτάσαμε σε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και αναφορικά με το ρόλο των πρυτανικών αρχών και την υπαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι πρυτάνεις «ξέρανε ότι την μια μέρα θα επικοινωνούσαν με αστυνομία και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου θα ήταν παρέα με όλους αυτούς τους τύπους που ασκούν εκφοβισμό».

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό  στο Πάντειο πανεπιστήμιο λέγοντας ότι «είχαμε καλέσει τον πρέσβη του Ισραήλ και τον ομόλογό του της Παλαιστίνης να μιλήσουν. Κάποιοι από αυτές τις ομάδες ζήτησαν να μην μιλήσει ο Ισραηλινός, την στιγμή που ο πρέσβης της Παλαιστίνης δεν είχε πρόβλημα να συνομιλήσει μαζί του».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024