Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο «Σωτηρία» - Κικίλιας : Αναβαθμίζουμε το ΕΣΥ

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο «Σωτηρία» – Κικίλιας : Αναβαθμίζουμε το ΕΣΥ

Στα εγκαίνια Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, που εγκαταστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία" παρέστη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το Συγκρότημα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ.

Στα εγκαίνια Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος, που εγκαταστάθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» παρέστη σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το Συγκρότημα ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 464.000 ευρώ.

Αναβάθμιση εν μέσω κρίσης και πανδημίας

Τα εγκαίνια έκαναν από κοινού ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος χρηματοδότησε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής του Μεικτού Ψηφιακού Καρδιοαγγειογραφικού Συγκροτήματος στο Νοσοκομείο.

Η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου, καθώς και του αξονικού τομογράφου κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με COVID-19, έγινε προς το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού Νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκατ. ευρώ.

Μετά τα εγκαίνια, ο Β.Κικίλιας δήλωσε πως η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν, και το γνωρίζετε, ότι μόνιμα θα αναβαθμίζουμε το ΕΣΥ και εν μέσω κρίσης και πανδημίας και αυτό γίνεται συντονισμένα. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο, είπε πως «το Νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι ένα από αυτά που αναβαθμίζουμε εν μέσω COVID – θυμίζω τις 50 κλίνες ΜΕΘ, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων. Η Περιφέρεια συνεισφέρει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Νέο εργαστήριο και αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων, σύντομα αερογέφυρα που θα ενώνει τα κύρια κτίρια των χειρουργείων, της ΜΕΘ και του λοιπού Νοσοκομείου».

Τέλος, ευχαρίστησε τους γιατρούς , τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι όπως είπε δίνουν σκληρή μάχη εν μέσω της πανδημίας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε μία ακόμα ανθρώπινη ζωή.

Στρατηγικό σχεδιασμό

«Στην Περιφέρεια έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό που στόχο έχει να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των Νοσοκομείων της Αττικής, προκειμένου να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα την υγεία των πολιτών της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να είναι παρούσα, μέσω ΕΣΠΑ, στην προσπάθεια βελτίωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών που υπάρχουν. Μεταφέρουμε ήδη από τους ιδίους πόρους της Περιφέρειας τις δαπάνες του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής και εξασφαλίζουμε επιπλέον πόρους για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για τις ανάγκες των Νοσοκομείων μας» δήλωσε ο Γ.Πατούλης.

Από την πλευρά του ο Θ. Μαρτίνος ευχήθηκε το νέο αυτό μηχάνημα να είναι καλορίζικο. «Επίσης θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κ.κ. Αβουριανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής. Το έργο τους διευκολύνεται με τη δωρεά της Περιφέρειας και χαίρομαι που και εμείς ως Αιγέας συνδράμαμε σε ότι αφορά το κτιριακό κομμάτι» κατέληξε.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024