Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη: Και πριν από 21 χρόνια το ίδιο σκάνδαλο στην ιστιοπλοΐα

Αποκάλυψη: Και πριν από 21 χρόνια το ίδιο σκάνδαλο στην ιστιοπλοΐα

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2000 που ασχολείται με τις ίδιες κατηγορίες που εξαπέλυσε τους τελευταίους μήνες ο Νίκος Κακλαμανάκης!

«Ο αθλητής εμφανίζεται ότι συστηματικά και από πρόθεση αδικείται από την Ομοσπονδία, είτε για τη μη ικανοποίηση οικονομικών απαιτήσεών του, είτε για εσκεμμένη ή από αδιαφορία και ανικανότητα προβολή εμποδίων στην αγωνιστική προετοιμασία του εκτός Ελλάδας, για τη συμμετοχή του στην επόμενη Ολυμπιάδα. Κατηγορεί την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ότι χορηγεί ψεύτικες βεβαιώσεις σε αθλητές και παραποιεί τον νόμο».
 «Το Βήμα» παρουσιάζει απόσπασμα από πρακτικά συνεδρίασης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με αναφορές σε κατηγορίες αθλητών για διακρίσεις σε βάρος τους, αλλοιώσεις εγγράφων κι άλλες παρανομίες  που χρονολογούνται εδώ και 21 χρόνια!   Οι πρόσφατες καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, της Σοφίας Μπεκατώρου κι άλλων αθλητών όπως κι οι διαδοχικές αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για   αναφερόμενες παρατυπίες στον χώρο της ιστιοπλοΐας φαίνεται ότι δεν είναι κάτι νέο  και πρωτόλειο  σε αυτόν τον χώρο.
Παρόμοιοι κύκλοι  αποκαλύψεων φαίνεται ότι  έχουν γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν, με τους  ίδιους υπαινιγμούς και κατηγορίες που χάνονται στα… βάθη του χρόνου. Κάτι που αποτελεί ίσως δείγμα των διαρκών προβλημάτων και παθογενειών του συγκεκριμένου χώρου…

Στο ίδιο έργο θεατές

Από το πρακτικό λοιπόν της συνεδρίασης  στις 4 Φεβρουαρίου 2000 της ΕΙΟ   προκύπτει ότι τους παράγοντες της ιστιοπλοΐας είχαν απασχολήσει τότε κατηγορίες από έναν σημαντικό αθλητή που είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές και των τωρινών κορυφαίων αθλητών στο ίδιο άθλημα.
Όπως  λοιπόν διαμείβεται στην εν λόγω συνεδρίαση, «το ΔΣ ύστερα από διεξοδική συζήτηση στην οποία πήραν μέρος όλοι οι παριστάμενοι και μετά από εκτίμηση των στοιχείων που τέθηκαν υπόψη του κατέληξε ομόφωνα στις ακόλουθες διαπιστώσεις: Εδώ και καιρό ένας Ολυμπιονίκης (σ.σ. μνημονεύεται το όνομά του) με δημόσιες δηλώσεις, πράξεις και συνεντεύξεις του στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στην τηλεόραση επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην Ομοσπονδία μας».
Ετσι λοιπόν μνημονεύεται το προαναφερόμενο απόσπασμα και ακολούθως αναφέρεται: «την κατηγορεί για αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα στα οικονομικά και απέναντι στους θεσμούς. Επιδεικνύει εχθρική συμπεριφορά προς τους ιστιοπλοϊκούς Ομίλους, αποκαλώντας τους «πελάτες» της Ομοσπονδίας που εξαγοράζονται στις εκλογές «με καρενοτίμονα και πανάκια» ενώ ταυτόχρονα μιλάει για «βρώμικη πολιτική» των ομίλων και «άσχετους» που τους διοικούν.
Επιτίθεται και αφήνει υπονοούμενα εις βάρος θεσμικών οργάνων για οικονομικά οφέλη. Αποκαλεί «άχρηστους και ηλίθιους» τα μέλη του ΔΣ της ΕΙΟ και «ηλίθιους, ανύπαρκτους και άσχετους…. που φροντίζουν μόνο για τις δημόσιες σχέσεις και τον εαυτούλη τους» τα μέλη της Ε.Ο.Ε. Ισοπεδώνει όλη τη γιγαντιαία προσπάθεια των συναθλητών του που πέτυχαν διακρίσεις, δηλώνοντας ότι «σήμερα δεν έχουμε ούτε αθλητές ούτε διακρίσεις για τις οποίες θα μπορούσαμε να υπερηφανευτούμε».
Επιδεικνύει εχθρική συμπεριφορά προς διακεκριμένους συναθλητές του. Προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναθλητές του με την Ομοσπονδία, ψευδόμενος ότι αυτή δεν έχει λάβει καμία μέριμνα γι’ αυτούς ή ότι κάποιους ευνοεί, ενώ άλλους τους αδικεί».
 Τότε λοιπόν το ΔΣ της ΕΙΟ αποφάσισε «να  κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου κατά του αθλητή.  Να παραπεμφθεί αυτός για τις ανωτέρω πράξεις του στη Δικαστική Επιτροπή της ΕΙΟ, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. Β του καταστατικού «επιλαμβάνεται είτε αυτεπάγγελτα είτε με πρόταση του ΔΣ της ΕΙΟ, της εκδίκασης καταγγελιών για παραπτώματα αθλητών της Ομοσπονδίας και της επιβολής ποινών προς εξασφάλιση της τάξης και πειθαρχίας».
Σε μία παρεμφερή αντίδραση στις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη (ΣΣ εκφράσθηκαν κυρίως σε επιτροπή της Βουλής) τον Νοέμβριο του 2019.   Σε αυτή τη συνεδρίαση αλλά κι αργότερα ο ολυμπιονίκης μας ζήτησε:  «αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».
Με  εκπροσώπους της ΕΙΟ να σημειώνουν ότι η Ομοσπονδία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά επίμεμπτη ενέργεια κι αυτό έχει αναδειχθεί από τους οικονομικούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024