Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλαμίνγκο στη Β.Ελλάδα δηλητηριάστηκαν από μολύβδινα σκάγια

Φλαμίνγκο στη Β.Ελλάδα δηλητηριάστηκαν από μολύβδινα σκάγια

Δύο φοινικόπτερα πέθαναν και άλλα δύο περιθάλπονται σε σοβαρή κατάσταση

Δηλητηρίαση από μόλυβδο υπέστησαν τέσσερα φλαμίνγκο που κατάπιαν σκάγια σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας, από τα οποία τα δύο πέθαναν και τα άλλα δύο χαροπαλεύουν.

«Παγκόσμια μέρα υγροτόπων σήμερα και αντί να τη γιορτάσουμε πενθούμε» ανακοίνωσε η οργάνωση «Δράση» που περιέθαλψε τα πτηνά.

Πηγή: Δράση

Τα τέσσερα φοινικόπτερα (Phoenicopterus roseus) βρέθηκαν στις λιμνοθάλασσες του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική και της Επανομής έξω από τη Θεσσαλονίκη. Μέλη της «Δράσης» που επισκέφθηκαν τον Άγιο Μάμα εντόπισαν ακόμα τέσσερα νεκρά φλαμίνγκο, τα οποία πιθανώς είχαν πεθάνει από το ίδιο αίτιο.

«Καθώς τα πουλιά αυτά μετακινούνται συνεχώς από υγρότοπο σε υγρότοπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε αυτούς τους δύο υγροτόπους. Ενδεχομένως μέρος των σκαγιών που τα πουλιά είχαν καταπιεί να προέρχονταν από άλλες περιοχές. Τα σκάγια φτάνουν στο στομάχι των φλαμίνγκο, αλλά και άλλων πουλιών, με τη διατροφή, καθώς για την υποβοήθηση της διαδικασίας χώνεψης πολλά υδρόβια (πάπιες, κύκνοι, κ.λπ.) καταπίνουν πετραδάκια».

Το Σωματείο ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απαγόρευση χρήσης μολύβδινων σκαγιών. Ζητά επίσης να ληφθούν δείγματα από διάφορα σημεία του πυθμένα των δύο υγροτόπων και να πραγματοποιηθούν αναλύσεις του νερού για βαρέα μέταλλα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024