Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ψηφιακή «διάθεση» η διεθνής γερμανική έκθεση αυτοκινήτου

Σε ψηφιακή «διάθεση» η διεθνής γερμανική έκθεση αυτοκινήτου

H διεθνής γερμανική έκθεση αυτοκινήτου δεν θα αλλάξει μόνο πόλη αλλά και μορφή καθώς οι συνθήκες του κορωνοϊού αλλά και η παντοδυναμία των social media επιτάχυναν την φθορά των πάλαι ποτέ ένδοξων διοργανώσεων των χιλιάδων παρατεταγμένων τετράτροχων.

Οι διοργανωτές της γερμανικής μπιενάλε η οποία σημειωτέον στην επόμενη εκδοχή της θα φιλοξενηθεί στο Μόναχο και όχι στην Φρανκφούρτη όπως τα τελευταία 70 χρόνια, αποφάσισαν μια ακόμα ριζική αλλαγή με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19 αλλά και η ραγδαία εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και των social media που δείχνει να επέφερε ανεπανόρθωτο πλήγμα στις εκθέσεις τουλάχιστον όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.

Με τα παραπάνω δεδομένα λοιπόν, οι διοργανωτές της διεθνούς έκθεσης η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7ης και 12ης Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισαν να αλλάξουν την μορφή της.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων κατασκευαστών αντί για την παραδοσιακή φυσική παρουσία απαστράπτοντων τετράτροχων σε ένα χώρο, προτιμήθηκε μια υβριδική εκδοχή η οποία θα αναμιγνύει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο.

«Σχεδιάζουμε μια υβριδική διοργάνωση η οποία εν μέρει θα είναι ψηφιακή προκειμένου να τηρηθούν όλες οι απαιτούμενες συστάσεις για τη μη διασπορά του Covid 19», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tobias Groeber, εκπρόσωπος της Messe Munchen η οποία διαχειρίζεται τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση.

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος η γερμανική VDA, η διοργανώτρια αρχή, ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου της, Lutz Meyer ότι η ψηφιοποίηση της έκθεσης θα «την καταστήσει πιο ελκυστική για εκθέτες όσο και επισκέπτες» καθώς και ότι με αυτόν τον τρόπο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν την ευκαιρία να αποστείλουν στοχευμένα μηνύματα μέσω πολλαπλών ψηφιακών διαύλων στους δυνητικούς αγοραστές.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μορφή αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη και να αποσοβήσει ακυρώσεις σε περίπτωση που οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν και τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές, επί του παρόντος μόνο ελάχιστοι κατασκευαστές εκτός Γερμανίας έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να μετάσχουν. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Ford, Ηyundai, Volvo, Polestar καθώς και ορισμένοι κινέζοι κατασκευαστές όπως η Saic και η Νio. Σε εκείνους δε που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους ανήκουν εταιρείες όπως οι Toyota, ο νεοσύστατος όμιλος Stellantis των FCA και PSA όπου ως γνωστόν συμπεριλαμβάνεται και η γερμανογενής Opel.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024