ΗΠΑ : Οργή για βίντεο με αστυνομικούς που έβαλαν χειροπέδες και έριξαν σπρέι πιπεριού σε 9χρονη αφροαμερικανή
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, είχε πάθει κρίση και απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.
Βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού εναντίον ενός μαύρου κοριτσιού 9 ετών στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης έχει προκαλέσει νέο κύμα αγανάκτησης για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν αποκαλυφθεί, είχε πάθει κρίση και απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.
Οι αστυνομικοί που εκλήθησαν στο σημείο του συμβάντος την Παρασκευή έβαλαν χειροπέδες στο κορίτσι και στη συνέχεια προσπάθησαν να το αναγκάσουν να μπει στο περιπολικό και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού όταν αυτό αντιστάθηκε, σύμφωνα με το βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί και το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης χθες Κυριακή.
Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ενήργησαν με αυτό τον τρόπο για να προστατεύσουν το κορίτσι και δήλωσαν ότι “αναγκάστηκαν” να του βάλουν χειροπέδες και να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού.
Όμως η Λόβελι Γουόρεν, η Αφροαμερικανίδα δήμαρχος του Ρότσεστερ, καταδίκασε τη χρήση βίας εναντίον ενός παιδιού και δεσμεύθηκε να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθεί η αστυνομία της πόλης. “Έχω ένα παιδί δέκα ετών, είναι παιδί, είναι μωρό. Και ως μητέρα αυτό το βίντεο είναι κάτι που δεν θα ήθελα να βλέπω”, τόνισε η Γουόρεν χθες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που αστυνομικοί στο Ρότσεστερ κατηγορούνται για χρήση υπερβολικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών. Τον Μάρτιο του 2020 ο Ντάνιελ Προυντ έπεσε σε κώμα και στη συνέχεια πέθανε αφού αστυνομικοί τον κράτησαν με τη βία επί ώρα ακινητοποιημένο στο έδαφος. Οι αστυνομικοί του είχαν φορέσει μια κουκούλα στο κεφάλι, τη λεγόμενη “spit hood”, διότι τους έφτυσε και ισχυρίστηκε ότι είχε κορονοϊό.
Ο θάνατος του Προυντ, ο οποίος επίσης υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα, είχε προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ είχε διεξαχθεί και εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442