Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Αποτάχθηκε ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Αντρέ Χιλ στο Κολόμπους

ΗΠΑ : Αποτάχθηκε ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Αντρέ Χιλ στο Κολόμπους

Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο λευκός αστυνομικός Ανταμ Κόι.

Λευκός αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε άοπλο μαύρο την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Κολόμπους, αποτάχθηκε από το σώμα χθες Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές στην πόλη αυτή των βόρειων ΗΠΑ.

Αναζωπύρωσε την αγανάκτηση

Ο θάνατος του Αντρέ Μορίς Χιλ αναζωπύρωσε την αγανάκτηση σε μια χώρα όπου από την άνοιξη έχει ξεσπάσει κίνημα ιστορικών διαστάσεων εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Ο 47χρονος Αφροαμερικανός βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός, ο Ανταμ Κόι. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.

Ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το επεισόδιο.

«Η ανάλυση των αποδεικτικών στοιχείων δικαιολογεί την απόταξη» του Ανταμ Κόι, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν.

Ο δεύτερος μέσα σε ένα μήνα

Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες.

«Ο θάνατος του Αντρέ Χιλ αποτελεί ακόμη ένα τραγικό παράδειγμα της τάσης της αστυνομίας να θεωρεί τους μαύρους επικίνδυνους, ή εγκληματίες» εξ ορισμού, κατήγγειλε χθες ο Μπεν Κραμπ.

Ο Κραμπ είναι γνωστός ποινικολόγος στις ΗΠΑ επειδή έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών πολλών Αφροαμερικανών που μετατράπηκαν σε θύματα της αστυνομικής βίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.

Ηταν ο θάνατος του Φλόιντ, στα τέλη Μαΐου, το γεγονός που οδήγησε να ξεσπάσουν οργισμένες διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας κι ώθησε σε διαδικασία ενδοσκόπησης την αμερικανική κοινωνία για το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων, του ρατσισμού που παραμένει βαθιά ριζωμένος σε μεγάλο μέρος της.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024