Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Καταρρέουν γιατροί-νοσηλευτές στο ΕΣΥ – Λίστα 192.000 για τα χειρουργεία!

Βρετανία : Καταρρέουν γιατροί-νοσηλευτές στο ΕΣΥ – Λίστα 192.000 για τα χειρουργεία!

Σχεδόν 35.000 νοσηλεύονται με Covid, ενώ πάνω από 3.800 είναι σε αναπνευστήρες. Μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση άλλων περιστατικών, ενώ είναι βέβαιο ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα απαιτήσει μήνες.

«Εξουθενωμένοι» και «τραυματισμένοι» από την πολύμηνη μάχη με την Covid-19 δηλώνουν γιατροί και νοσηλευτές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου για την τύχη των χιλιάδων ασθενών που πάσχουν από άλλες νόσους και χρήζουν νοσηλείας ή επεμβάσεων που μπορεί να αποδειχθούν κρίσιμες για τη ζωή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται τα στοιχεία της ομάδας η οποία εκπροσωπεί τα βρετανικά νοσοκομεία (NHS Providers), ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στις λίστες αναμονής για μια επέμβαση έχει εκτιναχθεί στις 192.000 στον ένα χρόνο της πανδημίας, έναντι μόλις 1.613 που ήταν πριν το ξέσπασμά της.

Όπως σημειώνει η σχετική έκθεση, η πληρότητα κλινών και κυρίως ΜΕΘ σε ασθενείς Covid, σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά ωράρια των εργαζομένων και τα κρούσματα στις τάξεις τους, έχουν ως αποτέλεσμα να μείνουν σημαντικά πίσω άλλα κρίσιμα περιστατικά – συμπεριλαμβανομένων και κάποιων περιπτώσεων καρκίνου που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης. Παρά δε το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι μαζικοί εμβολιασμοί οδηγούν σε χαλάρωση της πίεσης, γιατροί και νοσηλευτές προειδοποιούν πως θα απαιτηθούν μήνες προτού επανέλθει μια σχετική κανονικότητα στο σύστημα υγείας.

Σοβαρά ψυχικά τραύματα, έκρηξη αλκοολισμού

Εκτός των άλλων, όπως σημειώνεται, η αντιμετώπιση της Covid, εκτός από την σωματική καταπόνηση, έχει αφήσει σε χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία τραυματικά σύνδρομα – άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ακόμη και πρόβλημα αλκοολισμού. Μάλιστα, ένας στους επτά δηλώνουν ότι σκέφτονται σοβαρά να κάνουν κακό στον εαυτό τους ή φτάνουν να πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερα εάν… πέθαιναν!

Σημειώνεται ότι σήμερα νοσηλεύονται στα βρετανικά νοσοκομεία σχεδόν 35.000 άνθρωποι με Covid, όταν ο μεγαλύτερος αριθμός στο πρώτο κύμα, την περασμένη άνοιξη, ήταν 21.684. Εξ’ αυτών, σε 3.832 έχουν τοποθετηθεί αναπνευστήρες, καθώς η κατάστασή τους είναι πιο σοβαρή.

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024