Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ : Αλαζονεία του υπ. Παιδείας η κατάθεση του ν/σ για τα πανεπιστήμια

ΚΙΝΑΛ : Αλαζονεία του υπ. Παιδείας η κατάθεση του ν/σ για τα πανεπιστήμια

Αλαζονεία καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας το ΚΙΝΑΛ για την επιλογή να κατατεθεί -παρά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας- το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την ίδρυση αστυνομικού σώματος και τη διαγραφή φοιτητών

Αλαζονεία καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας το ΚΙΝΑΛ για την επιλογή να κατατεθεί -παρά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας- το νομοσχέδιο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την ίδρυση αστυνομικού σώματος και τη διαγραφή φοιτητών.

Οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Το ν/σ του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων που κατατέθηκε με αντικείμενο την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι, την φύλαξη και αστυνόμευση των ΑΕΙ και το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών είναι άλλη μια απόδειξη της πολιτικής αλαζονείας του Υπουργείου.

Η κ. Κεραμέως χωρίς να έχει λάβει υπόψη της απολύτως καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, χωρίς να συνομιλεί με κανένα φορέα προβάλει ως αμετακίνητη υπερασπιστής της αστυνομοκρατικής αντίληψης της κυβέρνησης.

Θέλει διαρκή και μόνιμη παρουσία αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, θέλει να αποφασίζει η ίδια κάθε χρόνο για την βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, θέλει να ορίζει η ίδια το πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτάσεις και έχει και πρόταση νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ που έχει καταθέσει. Από την Τρίτη στη Βουλή θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για τις αναγκαίες αλλαγές στην εκπαίδευση που η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί, αλλά επιπλέον με την πολιτική της οδηγεί στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024