Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινητά και φωτογραφίες θα λύσουν τον «γρίφο» του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Κινητά και φωτογραφίες θα λύσουν τον «γρίφο» του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Αν και αρχικά δεν υπήρξαν υποψίες γύρω από το συμβάν, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για πνιγμό του πρώην υπουργού έπειτα από πτώση στη θάλασσα, έπειτα από αίτημα της οικογένειας τα γεγονότα εξετάστηκαν από την αρχή, ενώ μπήκαν στο μικροσκόπιο τα υπόλοιπα σκάφη της περιοχής και οι κινήσεις που έγιναν εκείνη την ώρα.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος βρέθηκε εκείνη την ώρα σε απόσταση 500 από το σημείο, ένα αλιευτικό σκάφος βρέθηκε δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και διαπληκτίστηκε μαζί του. Σύμφωνα με την μαρτυρία του, στροβίλισε δυο φορές το σκάφος του γύρω από τη βάρκα του πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κυματισμό, ο οποίος ενδεχομένως να ευθύνεται και για την πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα.

Άλλωστε, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του Σήφη Βαλυράκη, εντόπισε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού όπως και σημάδια πνιγμού, τα οποία χαρακτηρίζονται ως δευτερεύοντα αίτια θανάτου, σημειώνοντας ότι οι κακώσεις μπορούν να προέρχονται από χτυπήματα προπέλας. Πλέον, εξετάζεται από ποια προπέλα σκάφους έγιναν οι μοιραίες κακώσεις, καθώς θα μπορούσε ο πρώην υπουργός να τραυματιστεί θανάσιμα και από το δικό του σκάφος, καθώς δεν φορούσε το ειδικό βραχιολάκι που συνδέεται με το κλειδί της μηχανής και την απενεργοποιεί σε περίπτωση πτώσης στη θάλασσα.

«Οι έρευνες διεξάγονται με αμείωτη ένταση και αξιοποιούνται όλα τα τεχνολογικά μέσα. Παράλληλα οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει φωτογραφικό υλικό από κατοίκους της Ερέτριας που έτυχε να τραβάνε φωτογραφίες εκείνη την ώρα, από το ίδιο σημείο που ελήφθη και το βίντεο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι στην ευρύτερη περιοχή και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκονταν τρία με τέσσερα σκάφη. Εκτιμώ ότι είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθεί το σκάφος που βρέθηκε δίπλα στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιώργος Σπύρου.

Για το λόγο αυτό, οι λιμενικές Αρχές βρέθηκαν αρκετές φορές στο λιμάνι της Ερέτριας, εξετάζοντας τα σκάφη που βρίσκονται και ψαρεύουν στην περιοχή, ενώ έδειξαν και φωτογραφίες τους στον αυτόπτη μάρτυρα. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τρία απ’ αυτά μοιάζουν με το σκάφος που είχε είδε εκείνη τη μέρα, με τους λιμενικούς να καλούν τους ιδιοκτήτες τους για κατάθεση στο Λιμεναρχείο.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά και οι φωτογραφίες

Οι αστυνομικές και οι λιμενικές Αρχές ερευνούν πλέον το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που υπήρχαν στο σημείο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με σκοπό να εξακριβώσουν αν βρίσκονταν στην περιοχή κάποιοι από τους ψαράδες της περιοχής.

Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι είναι οι μάρτυρες που υποστηρίζουν ότι στην περιοχή υπήρχαν και άλλα σκάφη, καταθέτοντας φωτογραφικά ντοκουμέντα. Λόγω της απόστασης που σημειώθηκε το περιστατικό, οι φωτογραφίες δεν είναι αρκετά «καθαρές» και οι Αρχές προσπαθούν να τις αναλύσουν μέσω ειδικών εφαρμογών για να εξακριβώσουν αν τα στίγματα που διακρίνονται είναι κάποιες από τις εξεταζόμενες βάρκες.

Την ίδια ώρα, ο πραγματογνώμονας της οικογένειας, Τάσος Δέδες υποστηρίζει πως ήταν αδύνατο ο Σήφης Βαλυράκης να έχει χτυπηθεί από την προπέλα του δικού του σκάφους. «Είναι τεχνικά αδύνατο να τον έχει χτυπήσει η προπέλα στα συγκεκριμένα σημεία. Η ταχύτητα του σκάφους ήταν περίπου έξι μίλια. Είναι αδύνατο ένας χειριστής που κάθεται στο μπαλόνι να βρεθεί σε χρόνο δύο τριών δευτερολέπτων στη θάλασσα και να χτυπηθεί σε αυτή τη φάση από την προπέλα» σημείωσε μιλώντας στο Star και πρόσθεσε: «Μόλις ακουμπήσει την θάλασσα ο χειριστής το σκάφος θα είχε προχωρήσει. Πιστεύω ότι το δυστύχημα έγινε με παρουσία και δεύτερου σκάφους».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024