Το διάσημο μουσείο Centre Pompidou στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από τα τέλη του 2023 έως τα τέλη του 2026, λόγω μεγάλης έκτασης εργασιών ανακαίνισης.

Η διοίκηση ελπίζει ότι θα ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο κοινό το 2027, έτος που σηματοδοτεί τα 50ά γενέθλιά του.

Η τελευταία έκθεση πριν το προσωρινό κλείσιμο θα είναι αφιερωμένη στα σχέδια του Πικάσο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Le Figaro, η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Roselyne Bachelot είπε ότι το κλείσιμο του Beaubourg -έτσι το αποκαλούν οι Παριζιάνοι- απαιτείται λόγω ανάγκης αντικατάστασης αρχιτεκτονικών στοιχείων των οποίων η γήρανση είναι ορατή.

«Υπήρχαν δύο επιλογές στο τραπέζι, η μία να ανακαινίσουμε το κέντρο διατηρώντας το ανοιχτό στο κοινό, η άλλη ήταν το πλήρες κλείσιμο. Διάλεξα τη δεύτερη γιατί προέκυψε συντομότερη και λίγο φθηνότερη» είπε η Bachelot σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι επικείμενες εργασίες αποκατάστασης σηματοδοτούν τη δεύτερη φορά που το Centre Pompidou κλείνει για τέτοιο λόγο.

Η πρώτη ήταν το 1997, χρονιά των 20ών γενεθλίων του, όταν έκλεισε για τρία χρόνια και ξανάνοιξε με μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο.

Το μουσείο, το οποίο ολοκλήρωσαν ο Richard Rogers και ο Renzo Piano το 1977 – ο ίδιος ο Piano αναφέρθηκε σε αυτό ως ένα «μεγάλο αστικό παιχνίδι» – θεωρείται ευρέως ως το τοπόσημο που τράβηξε τη διεθνή προσοχή στο high-tech αρχιτεκτονικό κίνημα το οποίο αναδύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr