Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές οι παριζιάνικες σκεπές γεμίζουν το Instagram με ρομαντισμό

Αυτές οι παριζιάνικες σκεπές γεμίζουν το Instagram με ρομαντισμό

Ένας Γάλλος φωτογράφος τις απαθανάτισε και μας έκανε να θέλουμε να πάμε Παρίσι χθες

Ο Raphael Metivet είναι ένας Γάλλος φωτογράφος που αιχμαλωτίζει με τον φακό του τις ατμοσφαιρικές στέγες του Παρισιού και προκαλεί αίσθηση στα social media.

«Το Παρίσι είναι ένα ατελείωτο έδαφος ανακάλυψης, σαν ένα ανοιχτό μουσείο. Μου αρέσει να αιχμαλωτίζω στιγμές ζωής εκεί, από τις στέγες ή τους δρόμους. Είναι πραγματικά μια ποιητική πόλη για εκείνους που παίρνουν χρόνο για να την θαυμάσουν», αναφέρει ο ταλαντούχος φωτογράφος στην Γαλλική Vogue.

Λατρεύει να φωτογραφίζει κτήρια της Γαλλικής πρωτεύουσας καθώς έχει πάθος με την αρχιτεκτονική. Η πόλη του Φωτός, προσφέρει, όπως λέει, μεγάλη ποικιλία στην ιστορία της. Από στιλ Haussman, αρμονικό και διακριτικό, μέχρι Art Nouveau, πιο ρομαντικό και πλούσιο.

Ακόμη, του αρέσει να φωτογραφίζει ανθρώπους στα μπαλκόνια τους ή στα παράθυρα, καθώς μια εικόνα σαν αυτή τον βοηθά να διηγηθεί μια όμορφη ιστορία.

Το Παρίσι από ψηλά λέει μια πολύ διαφορετική ιστορία και δίνει μια διαφορετική οπτική. Τα παρισινά μνημεία, οι εκκλησίες και οι βίλες έχουν μοναδικές προσόψεις, που σε καλούν να τις αποτυπώσεις. «Ειδικά το βράδυ, όπου διακρίνονται οι σιλουέτες μέσα από τα παράθυρα», όπως αναφέρει ο ίδιος.

Οι κρυμμένες ταράτσες με την καταπληκτική θέα θα σε κάνουν να ξαναερωτευτείς το Παρίσι. Η διαχρονική και αιώνια γοητεία του Παρισιού είναι που κάνει τόσο δημοφιλή την αρχιτεκτονική της, ακόμη και σήμερα.

Αυτές λοιπόν είναι μερικές από τις πιο όμορφες στέγες της πιο ρομαντικής πόλης του κόσμου.

Με πληροφορίες από το Bovary.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024