Σε μια νέα κανονικότητα εισέρχεται η Ελλάδα από αύριο, Σάββατο, με την αύξηση των κρουσμάτων, την ευρεία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους και την «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική, να αναγκάζει τους επιστήμονες να λάβουν νέα μέτρα, για την αποφυγή ενός τρίτου κύματος του φονικού ιού

Σε μια νέα κανονικότητα εισέρχεται η Ελλάδα από αύριο, Σάββατο, με την αύξηση των κρουσμάτων, την ευρεία εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους και την «έκρηξη» κρουσμάτων στην Αττική, να αναγκάζει τους επιστήμονες να λάβουν νέα μέτρα, για την αποφυγή ενός τρίτου κύματος του φονικού ιού.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση έκανε… μισό βήμα πίσω στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα να προχωράει, όπως είχε ανακοινωθεί, με τη διαφορά ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των Λυκείων.

Ακόμα, τα καταστήματα, στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και του click inside, ενώ στις «κίτρινες» περιοχές το λιανεμπόριο θα συνεχίσει τη λειτουργία του, όπως ίσχυε έως σήμερα.

Βάσει, λοιπόν, των ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό, τίθεται ξανά σε λειτουργία ο υγειονομικός χάρτης, ο οποίος θα έχει δύο επίπεδα. Πρόκειται για το επίπεδο επιτήρησης «κίτρινο» και αυξημένου κινδύνου «κόκκινο».

Έτσι, από αύριο στις 06:00 τα μέτρα θα διαφοροποιούνται αναλόγως του επιπέδου, στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν ανά περιοχή.

Επιστροφή στα θρανία με μέτρα

Φυσικά, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων θα γίνει με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας.

Τα μέτρα είναι:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • χρήση αντισηπτικών
  • σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
  • δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Τα μέτρα για τα καταστήματα θα τεθούν σε ισχύ από αύριο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, στις «κόκκινες» περιοχές θα τεθεί σε εφαρμογή το click away και το click inside, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στις «κίτρινες» περιοχές η λειτουργία της αγοράς θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα, ενώ επιπλέον θα λειτουργήσουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες πλέον ανήκει και η Αττική επιστρέφει το click away. Επίσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά το click inside, (δηλαδή καθορισμός ραντεβού πριν την επίσκεψη στο κατάστημα) μόνο για μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία.

Σε ό,τι αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τα ΚΤΕΟ θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια με προκαθορισμένα ραντεβού.

Δείτε αναλυτικά:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr