Με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας καταστημάτων, κομμωτηρίων υπηρεσιών. Αυτή είναι η χρυσή τομή που βρέθηκε προκειμένου να μην νεκρώσει ξανά η αγορά αλλά και να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Τι θα ισχύσει στην «κόκκινη» Αττική

Με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής ορίζεται ο τρόπος λειτουργίας καταστημάτων, κομμωτηρίων και υπηρεσιών, όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία την Παρασκευή.

Η χώρα χωρίζεται στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου και στις περιοχές σε επιδημιολογική επιτήρηση.

Αυτή είναι η χρυσή τομή που βρέθηκε προκειμένου να μην νεκρώσει ξανά η αγορά, αλλά και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Στις «κίτρινες» περιοχές η λειτουργία της αγοράς θα συνεχίσει όπως είναι σήμερα, ενώ επιπλέον θα λειτουργήσουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ.

Στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες πλέον ανήκει και η Αττική επιστρέφει το click away. Επίσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά το click inside, (δηλαδή καθορισμός ραντεβού πριν την επίσκεψη στο κατάστημα) μόνο για μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία.

Σε ό,τι αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τα ΚΤΕΟ θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια με προκαθορισμένα ραντεβού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική, παρά την ένταξή της στην κόκκινη ζώνη, θα συνεχίσει να ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Ο υπουργός έσπευσε να τονίσει ότι και αυτά τα μέτρα είναι δυνατό να μεταβληθούν εάν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινωθεί ή βελτιωθεί και συνέστησε σε όλους να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μην βουλιάξει η οικονομία.

Σε δύο κατηγορίες η χώρα

Κανόνες λειτουργίας – Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 – 05:00

Click away στις κόκκινες περιοχές από τις 30/1

Click inside για ρούχα, παπούτσια, βιβλία στις κόκκινες περιοχές

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr