Από αύριο το πρωί στις 06:00 και όχι από τη Δευτέρα, θα ισχύσουν τελικά τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στις 18:00

Από αύριο το πρωί στις 06:00 και όχι από τη Δευτέρα, θα ισχύσουν τελικά τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στις 18:00.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εισήγηση της επιτροπής είναι ότι η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο», ή σε μία διαδικασία επιτήρησης. Επίσης, στην Αττική, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραμείνει μετά τις 21.00.

Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι τα γυμνάσια αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, ενώ τα λύκεια θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση στις «κόκκινες» περιοχές. Βέβαια, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και τα γυμνάσια μπορεί να μην ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές.

Την ίδια ώρα, η αγορά στις «κόκκινες» περιοχές φαίνεται πως επιστρέφει στο click away, ενώ θα λειτουργήσει και το click in shop.

Την Κυριακή δε θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, ενώ το click away θα ισχύσει από αύριο.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο κόσμος στην Ερμού ήταν αυξημένος, με μεγάλες ουρές καταναλωτών έξω από τα καταστήματα. Αντίστοιχη εικόνα και στην Πάτρα, όπου οι έλεγχοι αναμένεται να εντατικοποιηθούν.

Διαφωνία επιστημόνων για την επιβολή απαγόρευσης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, υπήρξε… κόντρα ανάμεσα στους επιστήμονες.

Η πρόταση που… άναψε τα αίματα ήταν αυτή για περιορισμό κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί. Άλλοι επιστήμονες το βλέπουν πιθανό, ενώ άλλοι λένε πως αν επιβληθεί το μέτρο θα φέρει έκρηξη κρουσμάτων.

Το μέτρο εξεταζόταν από την κυβέρνηση με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και μέχρι την τελευταία στιγμή τα όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά. Ακόμα και για την απαγόρευση κυκλοφορίας από δήμο σε δήμο εντός Αττικής.

Το τελευταίο ωστόσο φαίνεται να απομακρύνεται…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr