Το δύσκολο κομμάτι πέρασε, το ραντεβού κανονίστηκε και τώρα θα βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με το αντικείμενο του πόθου σας.

Είτε είσαι από τους τύπους που τα «ζυγιάζουν» όλα ήδη από πριν, είτε λειτουργείς πιο αυθόρμητα, μερικές συμβουλές ανάλογα με το ζώδιο σου δεν μπορεί να βλάψουν…

Δες παρακάτω τι να προσέξεις και τι να αποφύγεις στο πρώτο σας ραντεβού…

ΚΡΙΟΣ

Μερικές φορές το παρακάνεις στη φιγούρα, εύκολα παραπαίρνεις θάρρος και διακρίνεσαι για το… ασυγκράτητο ερωτικό σου ταμπεραμέντο.

Οπότε κράτα χαμηλό προφίλ. Η αυτοπεποίθηση είναι σίγουρα στοιχείο γοητείας αλλά σε μεγάλες ποσότητες γίνεται απωθητική. Άσε τον άλλο να ανακαλύψει μόνος του πόσο… πρώτη μούρη είσαι.

Καλό θα ήταν επίσης να προσέξεις τα αστεία σου. Το χιούμορ σπάει τον πάγο και ως προσόν εκτιμάται από τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά τα χοντρά, κακόγουστα και προπαντός, προσβλητικά αστεία, δημιουργούν εγγυημένα την πιο αρνητική εντύπωση.

Τέλος μην ανοίξεις κουβέντα για σεξουαλικά ζητήματα. Μιλάμε πάντα για το πρώτο ραντεβού, έτσι; Ακόμα κι αν εξαρχής είχες «εκεί» το μυαλό σου, συγκρατήσου μέχρι να δημιουργηθεί η ανάλογη οικειότητα. Μερικά προσχήματα, καλό είναι να τηρούνται.

ΤΑΥΡΟΣ

Έχεις κάπως άκαμπτες απόψεις για αυτό που επιθυμείς, δεν παραβλέπεις εύκολα το οικονομικό και σε διακρίνει μια κάποια τελειομανία.

Οπότε όπως συμβουλεύει σχετικά το myastro.gr, ξέχασε για λίγο τα πρότυπά σου. Αν έχεις στο μυαλό σου μια εικόνα του συντρόφου που ιδανικά θα ήθελες και το πρόσωπο που συναντάς δεν ανταποκρίνεται, μη βιαστείς να κλείσεις πόρτες. Μπορεί να ανακαλύψεις άλλα σημαντικά χαρίσματα.

Επίσης καλό θα ήταν να μην ξεκινήσεις συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του άλλου, αν αμείβεται καλά στη δουλειά του, αν μένει σε δικό του σπίτι, αν είναι άνετος ή στριμωγμένος με τα χρήματα.

Τέλος, μη σπεύδεις να τον διορθώσεις, αν κάνει ένα λάθος σε κάτι άσχετο και ασήμαντο. Δεν χρειάζεται να του επισημάνεις ότι είπε… κοτσάνα ή να του κάνεις μάθημα γεωγραφίας ή συντακτικού.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Δεν αντέχεις χωρίς επικοινωνία, παρασύρεσαι σε υπερβολική οικειότητα και μερικές φορές παριστάνεις κάτι που δεν είσαι.

Οπότε άφησε στην άκρη το κινητό σου, βάλ’ το στο αθόρυβο, μην απαντήσεις παρά μόνο σε κάτι πραγματικά επείγον (όχι, δεν κρίνεται από αυτό το πόσο σημαντικός είσαι) και προπαντός μην αρχίσεις να στέλνεις SMS, ενώ είσαι με το ραντεβού σου.

Επίσης μην παίρνεις υπερβολικό θάρρος και… παραγνωρίζεσαι, κάνοντας αδιάκριτα σχόλια, ενοχλητικά αστειάκια ή δίνοντας στον άλλο χαρακτηρισμούς και υποκοριστικά. Δεν δημιουργείς έτσι περισσότερη υποτιθέμενη άνεση.

Τέλος μην αλλοιώνεις την προσωπικότητά σου, για να ταιριάξεις με αυτό που υποψιάζεσαι ότι θα άρεσε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το να παρουσιαστείς σαν κάποιος άλλος, είναι το χειρότερο ξεκίνημα για μια γνωριμία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Δεν αφήνεις εύκολα πίσω το παρελθόν σου και προσπαθείς υπερβολικά να κερδίζεις τις εντυπώσεις,.

Οπότε μην αναφερθείς στις προηγούμενες σχέσεις σου.

Εδώ είσαι για μια καινούρια αρχή.

Αν το άλλο πρόσωπο σε ρωτήσει, δώσε μια σύντομη απάντηση και άλλαξε θέμα. Δεν χρειάζεται να δείξεις πόσο έχεις πονέσει και κακοπέσει, ενώ εσύ… και τα λοιπά.

Επίσης μην προσπαθείς να φανείς σέξι, άνετος, έξυπνος. Ό,τι κι αν είσαι, καλύτερα ας αναδειχθεί φυσικά, μέσα από τη συνάντηση. Η υπερβολική προσπάθεια προδίδεται και δεν είναι ό,τι πιο γοητευτικό.

Τέλος δεν χρειάζεται να παίρνεις τον άλλο… μονότερμα, επειδή φοβάσαι μη δημιουργηθεί αμηχανία. Αντίθετα, ώθησέ τον να μιλήσει αυτός για τον εαυτό του. Είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησης όλων.

ΛΕΩΝ

Θέλεις να έχεις όλη την προσοχή στραμμένη επάνω σου, να δείχνεις την ανωτερότητά σου και να επιβεβαιώνεις διαρκώς τη γοητεία σου.

Οπότε μην επιδιώκεις να γίνεις το επίκεντρο της συζήτησης και της προσοχής. Άλλο το να αφήνεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου να σε γνωρίσει καλύτερα και άλλο να ξεκινάς κάθε σου φράση με το «εγώ».

Ακόμα, αν ο άλλος πρότεινε πού να πάτε ή τι να παραγγείλετε, και δεν ήταν του γούστου σου, μην αρχίσεις να ασκείς αφ’ υψηλού κριτική. Είπαμε, δεν συχνάζεις όπου κι όπου, αλλά δεν χρειάζεται να παριστάνεις και… τον Μεγαλειότατο.

Επίσης αφοσιώσου στο ραντεβού σου και μην κοιτάς γύρω γύρω για να δεις… τι κυκλοφορεί. Δεν χρειάζεται να αναμετρήσεις τη γοητεία σου στη συγκεκριμένη περίσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Συχνά η αμεσότητά σου υπερισχύει της διπλωματίας, σε αποσυντονίζει η έλλειψη πρακτικής άνεσης και είσαι αρκετά τελειομανής.

Οπότε, μπορεί να θες να μάθεις για τον άλλο, αλλά μην τον “ανακρίνεις”, λες και τον περνάς από interview για να τον προσλάβεις. Σιγά μην του ζητήσεις και βιογραφικό!

Φόρεσε πράγματα δοκιμασμένα. Μπορεί να θέλεις να βάλεις τα καινούργια σου παπούτσια ή το ωραίο τζιν που αγόρασες, αλλά αν τα πρώτα σε χτυπήσουν ή το δεύτερο σε «κόβει» στην κοιλιά, δεν θα νιώθεις και πολύ ευχάριστα. Και αν συμβεί, μην το πεις.

Τέλος, ,η δείχνεις πρόωρη αυστηρότητα στις ατέλειες του άλλου. Στο κάτω-κάτω, ούτε κι εσύ, ούτε κανένας μας δεν είναι τόσο τέλειος. Δώσε περιθώριο χρόνου να τον γνωρίσεις καλύτερα.

ΖΥΓΟΣ

Διστάζεις να αποφασίζεις, φοβάσαι υπερβολικά μη γίνεις δυσάρεστος και δεν κρύβεις την ανάγκη σου να έχεις ένα ταίρι.

Οπότε μη δείχνεις αναποφασιστικότητα ως προς το πού να πάτε και τι να κάνετε. Μπορεί να λαβαίνεις υπόψη τις προτιμήσεις του άλλου και χωρίς να δείχνεις αβουλία. Σκέψου από πριν ένα πρόγραμμα και πρότεινέ του το.

Όσο κι αν σου την έχει δώσει η μοναξιά, μη δείχνεις απελπισμένος. Το άλλο άτομο θα αναρωτιέται αν ενδιαφέρεσαι συγκεκριμένα για εκείνο, ή το βλέπεις σαν «σχέση να’ ναι κι ό,τι να’ ναι». Τουλάχιστον μην αφήσεις να φανεί έτσι.

Τέλος μη διανοηθείς να πας στο ραντεβού με παρέα για… υποστήριξη. Ούτε να προτείνεις σε κάποιο φιλικό σου πρόσωπο που συναντήσατε τυχαία εκεί να κάτσει μαζί σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Είναι γνωστή η κτητικότητά σου, αλλά και η ανάγκη σου να προβάλεις την ανεξαρτησία σου. Επίσης δεν διστάζεις να προκαλέσεις.

Οπότε μην αρχίσεις να δείχνεις με τη μία διεκδικητικές και κτητικές τάσεις πάνω στον άλλο ή συμπεριφορές που μπορεί να τον «κομπλάρουν» και να σε παρεξηγήσει, καθώς δεν σε ξέρει καλά.

Επίσης, μην ντυθείς υπερβολικά προκλητικά, σαν να έχεις ετοιμαστεί για… τα περαιτέρω. Αλλά ούτε και ατημέλητα και αδιάφορα, σαν να μη δίνεις σημασία στο πρόσωπο και στο γεγονός.

Βρες μια ισορροπία, ανάλογα και με το μέρος όπου θα πάτε.

Τέλος, είσαι δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, αλλά μη δείχνεις, και καλά, ότι ούτε το πρόσωπο αυτό ούτε κανένας άλλος δεν πρόκειται να προσθέσει τίποτα στη ζωή σου. Τότε γιατί πήγες στο ραντεβού;

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ακόμα κι αν σε ενδιαφέρει μια περίπτωση, δεν θέλεις να το δείξεις. Από την άλλη, τρελαίνεσαι να κάνεις φιγούρα και να αποσπάς τον θαυμασμό.

Οπότε, το να θες να συμπεριφέρεσαι άνετα και cool, δεν σημαίνει να ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους.

Όπως το να κρατήσεις την πόρτα ανοιχτή να περάσει κι ο άλλος, αν προηγήθηκες, ή να μη σερβίρεις πρώτα (και μόνο) τον εαυτό σου.

Μη βομβαρδίζεις τον άλλο με τα ηρωικά κατορθώματά σου, δείχνοντας πόσο αξιοθαύμαστα συμπεριφέρθηκες σε διάφορες περιστάσεις.

Θα καταλήξεις ανέκδοτο του Τσακ Νόρις!

Μπορεί να μη θες να δείξεις ότι… ψήνεσαι, αλλά μην πας στο αντίθετο άκρο, όπως πχ. να κοιτάς το ρολόι σου ή, όταν στο τέλος σου ζητήσει να ξαναβρεθείτε, να απαντήσεις με ένα αδιάφορο «γιατί όχι;».

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Συχνά θέλεις κοντά σου κάποιον που να σου ανεβάζει την κοινωνική εικόνα. Επίσης αποφεύγεις να δώσεις, σε συναίσθημα ή χρήμα, προτού βεβαιωθείς ότι αξίζει τον κόπο.

Οπότε, μην κρίνεις το άλλο πρόσωπο με βάση το πώς θα φανεί στον κύκλο σου, από άποψη μόρφωσης, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης. Το θέμα δεν είναι να εντυπωσιάσεις τους άλλους με την καινούργια σου γνωριμία.

Επίσης, απόφυγε τις συζητήσεις για ζητήματα πολιτικής, θρησκείας ή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτά είναι καλύτερο να συζητιούνται αργότερα, όταν θα έχεις μάθει κάπως τον άλλο.

Καλό θα ήταν επίσης να μην κάνεις… την πάπια όταν έρθει ο λογαριασμός.

Ανεξάρτητα του τι θα δεχτεί ο άλλος, εσύ πρότεινε ένα κέρασμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είσαι αντισυμβατικός και… σε όποιον αρέσεις. Αλλά μερικές προσωρινές, διπλωματικές υποχωρήσεις χρειάζονται, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα.

Οπότε τήρησε τα κλασικά στους ρόλους άντρα και γυναίκας στην πρώτη έξοδο. Έχεις χρόνο για να παρουσιάσεις το επαναστατικό ή φεμινιστικό σου ρεπερτόριο στο μέλλον, αν αποφασίσετε να το συνεχίσετε.

Επίσης μη στήνεις τον άλλο στο ραντεβού, κι ακόμα χειρότερα, μην του το ακυρώνεις τελευταία στιγμή χωρίς σοβαρό λόγο. Εκτός αν αποφάσισες εκ των προτέρων ότι δεν σε ενδιαφέρει.

Τέλος, εφόσον το πρόσωπο σου αρέσει, μην αρχίσεις να φλερτάρεις… ασύστολα από την πρώτη στιγμή. Μπορεί ο άλλος να μην είναι έτοιμος να προχωρήσει τόσο άμεσα και να βρεθεί σε αμηχανία. Παρεκτός κι αν το πηγαίνετε για μια (μετά συγχωρήσεως, δηλαδή) «ξεπέτα».

ΙΧΘΕΙΣ

Έχεις μια τάση να πνίγεσαι στους καημούς σου, ιδίως αν βρεις κάποιον να σε ακούσει. Και να παρασύρεσαι συναισθηματικά.

Οπότε, δεν χρειάζεται να «τεστάρεις» με την πρώτη το κατά πόσον ο άλλος θα ακούει τον πόνο σου. Ξέχνα τα παλιά σου… τραύματα και φρόντισε να περάσετε και οι δυο καλά μαζί.

Από την άλλη, δεν χρειάζεται να ξελιγώνεσαι στα γέλια με το παραμικρό, προκειμένου να δείξεις ότι είσαι ευχάριστος τύπος. Αυτό σε κάνει να φανείς χαζοχαρούμενος, αμήχανος ή προσποιητός.

Τέλος μην παρασυρθείς με το πότο, για να είσαι πιο άνετος ή για να κάνεις κέφι. Πιθανόν να συμπεριφερθείς με τρόπο, που μετά θα μετανιώσεις. Ή, αν ο άλλος είναι πιο συγκρατημένος, να δώσεις μια εικόνα εξαρτημένου ατόμου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr