Τη σημασία που έχει για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Τη σημασία που έχει για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη, σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας χθες το απόγευμα, σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι σχεδιάζονται από το υπουργείο 448 ενέργειες για τα επόμενα 4 χρόνια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ πολλές από αυτές θα συνδράμουν στην ενίσχυση του επιχειρείν.

Οι αλλαγές με το 5G

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που θα φέρει σε όλους τους τομείς -και στο επιχειρηματικό περιβάλλον- το 5G ενώ σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς εν μέσω πανδημίας, τόνισε ότι η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών από την στιγμή που άνοιξε το λιανεμπόριο ήταν λελογισμένη και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μπει κόφτης στο σύστημα των sms. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μειώνει τις ανισότητες καθώς βοηθά όλους τους πολίτες στην καθημερινότητα τους, από τους εργαζόμενους γονείς, τους φορολογούμενους έως τα άτομα με αναπηρία.

Μεταβίβαση ακινήτων

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της διοίκησης του επιμελητηρίου και εκπροσώπων επαγγελματικών κλάδων, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τελειώσει άμεσα η ταλαιπωρία των πολιτών στη μεταβίβαση ακινήτων και οχημάτων, μίλησε για την συνεργασία του με άλλα υπουργεία -όπως το Εργασίας- για την επίλυση προβλημάτων, όπως το να βγαίνουν ταχύτερα οι συντάξεις, είδε θετικά την πρόταση συμμετεχόντων για τη δημιουργία help desk προκειμένου να διορθώνονται ανθρώπινα λάθη και αναγνώρισε τη βοήθεια που παρέχει ο κλάδος των λογιστών σε πολίτες που δεν έχουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες.

2.000 e-shop

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση του επιμελητηρίου και στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους. Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται. Όπως είπε ο ίδιος: «Ήδη προχωράμε στην δημιουργία τουλάχιστον 2.000 e-shop για επιχειρήσεις, ένα πρότζεκτ του Επιμελητηρίου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Εφόσον μας ενισχύσετε οικονομικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε το Επιμελητήριο δεν έχει απεριόριστους πόρους, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ψηφιακά πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. Έχουμε κάνει πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος εικονικής περιήγησης σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, όμως προσδοκούμε στην συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αποκτήσουν παρόμοιο πρόγραμμα ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr