Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας ζήτησε η Πορτογαλία

Κοροναϊός : Βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας ζήτησε η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει 653.878 κρούσματα κοροναϊού και 11.012 θανάτους

Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας εξετάζουν ένα αίτημα από την Πορτογαλία, η οποία ζητάει βοήθεια να δημιουργήσει ένα νοσοκομείο για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό.

Η πορτογαλική κυβέρνηση προσέγγισε τον γερμανό υπουργό Άμυνας Αννγκρέτ Κράμπ-Κάρενμπαουερ ζητώντας του να δημιουργηθεί νοσοκομείο για την παράδοση ιατρικών προμηθειών.

Παράλληλα ζήτησε βοήθεια από την Γερμανία να νοσηλεύσει κάποιους από τους διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει 653.878 κρούσματα κοροναϊού και 11.012 θανάτους, αγωνίζεται για να διαχειριστεί την αύξηση που παρατηρήθηκε μετά τα Χριστούγεννα, με τα νοσοκομεία να χρησιμοποιούν τα δύο τρίτα των κλινών των ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19 και τα στρατιωτικά νοσοκομεία να έχουν μετατρέψει τις καφετέριές τους σε θαλάμους για να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο.

Σε κίνδυνο το σύστημα παροχής ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία στην Πορτογαλία που έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με COVID-19 κινδυνεύουν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση για ιατρικό οξυγόνο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιγκέλ Γκιμάρες έπειτα από την μερική κατάρρευση του συστήματος παροχής ιατρικού οξυγόνου στο δίκτυο ενός μεγάλου νοσοκομείου εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης.

Συνολικά 53 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν χθες, Τρίτη, το βράδυ από το Νοσοκομείο της Λισαβόνας Fernando Fonseca ώστε να μην καταρρεύσει πλήρως το σύστημα παροχής οξυγόνου του.

Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου, αλλά το γεγονός ότι οι δεξαμενές δεν μπορούν να παράσχουν το ιατρικό οξυγόνο με την απαιτούμενη πίεση για τόσο πολλούς ασθενείς ταυτόχρονα, είπε ο Γκιμάρες στον ραδιοφωνικό σταθμό Observador.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024