Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μπαμπά Ραχμάν για αντι-Γιαννούλη: 27 ματς σε 4 χρόνια, δυο χιαστοί και… βίντεο από το FIFA!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μπαμπά Ραχμάν για αντι-Γιαννούλη: 27 ματς σε 4 χρόνια, δυο χιαστοί και… βίντεο από το FIFA!

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε για αντικαταστάτη του Γιαννούλη τον Μπαμπά Ραχμάν, που τα τελευταια 4 χρόνια έχει παίξει όσα ματς ο Γιαννούλης φέτος!

Σε μια μεταγραφή με «βαρύ» όνομα, αλλά και με μεγάλο ρίσκο προχωράει ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Αμπτούλ Μπαμπά Ραχμάν της Τσέλσι, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη.

Ο Μπάμπα Ραχμάν αποτελεί ποδοσφαιριστή με εξαιρετικό βιογραφικό. Ενας παίκτης που κόστισε στην Τσέλσι 26.000.000 € το καλοκαίρι του 2015. Ωστόσο τα τελευταία 4 χρόνια έχει αγωνιστεί σε ελάχιστα παιχνίδια, λόγω των πολλών και σημαντικών προβλημάτων τραυματισμών που αντιμετώπισε.

Ο 26χρονος διεθνής Γκανέζος αριστερός μπακ από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα έχει καταφέρει να αγωνιστει σε μόλις 27 παιχνίδια, αριθμός που περιλαμβάνει και τους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας του. Σε συλλογικό επίπεδο έχει να πάρει αγωνιστικά λεπτά από τον Ιανουάριο του 2019, όταν ως (δανεικός) ποδοσφαιριστής της Μαγιόρκα είχε αγωνιστεί σε αγώνα του ισπανικού κυπέλλου με αντίπαλο τη Σαραγόσα (1-3).

Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Μπαμπά Ραχμάν με δανεισμό για έξι μήνες, χωρίς να έχει βάλει οψιόν αγοράς στο συμβόλαιό του. Ακολουθώντας την τακτική που είχε και στην περίπτωση το Μίχαελ Κρμέντσικ. Αλλά και δείχνοντας, είτε ότι δεν μπορεί να τον αποκτήσει, λόγω του μεγάλου του συμβολαίου, είτε οτι θέλει πρώτα να βεβαιωθεί πως θα μπορέσει να βοηθήσει, μετά από τόσα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε.

Εχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μπαμπά Ραχμάν υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στις 17 Ιανουαρίου του 2017. Ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηη Γκάνα-Ουγκάντα 1-0, αλλά μόλις στο 39ο λεπτό έγινε αλλαγή, καθώς το γόνατό του διαλύθηκε. Και έκτοτε ξεκίνησαν τα πολύ μεγάλα προβλήματα, τα οποία δεν τον έχουν εγκαταλείψει έως και σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έκτοτε έχει αγωνιστεί συνολικά σε μόλις 27 αγώνες! Σε ακριβώς τέσσερα χρόνια, έχει στα πόδια του μόλις 2.214 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα οι 7 συμμετοχές είναι με την Εθνική Γκάνας και όχι με σύλλογο. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννούλης, τον οποίο καλείται να αντικαταστήσει ο Μπαμπά Ραχμάν, μόνο φέτος είχε με τον ΠΑΟΚ 20 συμμετοχές και 1.672 αγωνιστικά! Οσα ματς έχει ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ στην 4ετία!

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστό ότι κατά τον περσινό του δανεισμό στη Μαγιόρκα, ταλαιπωρήθηκε πάλι από προβλήματα στο γόνατο. Εκανε δύο καθαρισμούς, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί συνολικά μόλις σε 4 ματς με τη φανέλα της ισπανικής ομάδας: Δύο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και δύο στο Κύπελλο Ισπανίας!

Η μόνη περίοδος που κατάφερε να έχει συνεχόμενα παιχνίδια ήταν το εξάμηνο που βρέθηκε στη Ρεμς, τη σεζόν 2018-19. Επαιξε σε 11 παιχνίδια του Σαμπιονά, έδειξε να επανέρχεται, αλλά τα προβλήματα επέστρεψαν. Με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανακάμψει. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος το καλοκαίρι δεν κατάφερε να βρει ομάδα που να τον θέλει. Προτάθηκε μεταξύ άλλων και στον Ολυμπιακό, αλλά η περίπτωσή του «κόπηκε» χωρίς συζήτηση.

Ο ΠΑΟΚ παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο, σε μία θέση που αγωνιζόταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του, τον οποίο έδωσε δανεικό σε ομάδα της Championship. Παίρνει έναν ποδοσφαιριστή που φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 229 λεπτά με τις ρεζέρβες της Τσέλσι. Εναν παίκτη που ακόμη και highlights του υπάρχουν μόνο πριν το 2017!

Αυτό το τελευταίο προκάλεσε και μια δυσκολία στο να βρουν βίντεο τα Μέσα του ΠΑΟΚ, ώστε να… διαφημίσουν τον ποδοσφαιριστή τους. Κάπως έτσι, θέλοντας να δείξουν πόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή πήρε ο ΠΑΟΚ, τα τσακάλια του σάιτ του Ιβάν Σαββίδη έβαλαν στιγμιότυπά του από το… FIFA! Ναι, το παιχνίδι…

ΤΑ 20+7 ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΡΑΧΜΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2017!

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024