H EE επιδοτεί τις Tesla, ΒΜW και Fiat για ανάπτυξη μπαταριών αυτοκίνησης
Η ευρωπαϊκή απάντηση στο κινεζικό μονοπώλιο
Με στόχο να περιορίσει την εξάρτηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας από τις κινεζικές μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα, η Ευρωπαϊκή Ένωση λανσάρει πρόγραμμα επιδότησης μεγάλων εταιρειών όπως η Tesla, η ΒΜW και η Fiat.
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Καινοτομίας Μπαταριών, προϋπολογισμού 2,9 δισ. ευρώ, θα προσφέρει κρατική επιδότηση σε συνολικά 42 εταιρείες, ανάμεσά τους οι Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems και Enel X, αναφέρει το Reuters.
Το επταετές πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μένει τώρα να καθοριστούν τα ποσά επιδότησης για κάθε δικαιούχο, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η Κίνα παράγει σήμερα το 80% των μπαταριών ιόντων λιθίου, ωστόσο η ΕΕ ελπίζει να έχει γίνει αυτάρκης μέχρι το 2025.
Η Γερμανία θα συνεισφέρει 1,6 δισ. ευρώ και το υπόλοιπο του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Φινλανδία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Σουηδία και την Ελλάδα.
Η Κομισιόν ελπίζει επίσης να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις 9 δισ. ευρώ.
- Τζαννής Τζαννετάκης: «Είχα αρχίσει, κι έπρεπε να τελειώσω»
- Παναθηναϊκός: Διαθέσιμοι Χουάντσο και Χέιζ-Ντέβις με τη Χάποελ – Ποιοι τέθηκαν εκτός
- Θέλουν οι Αμερικανοεβραίοι τον πόλεμο στο Ιράν; – Ευρήματα έρευνας που απογοητεύουν τους… Τραμπ και Νετανιάχου
- Στάρμερ: Καμία εμπλοκή με τον πόλεμο στο Ιράν – Σταθερά στο ΝΑΤΟ, πιο κοντά στην Ευρώπη
- Siri, σημείωνε: Ο ψηφιακός βοηθός της Apple θα εκτελεί πολλαπλές εντολές ταυτόχρονα
- Τραμπ: Ο «νέος πρόεδρος του Ιράν» μόλις ζήτησε εκεχειρία – Ανοίξτε τα Στενά αλλιώς θα σας στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή
