Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε η «νοτιοαφρικανική» μετάλλαξη του κοροναϊού

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε η «νοτιοαφρικανική» μετάλλαξη του κοροναϊού

Η 56χρονη αυτή γυναίκα είναι το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης από τα μέσα Δεκεμβρίου και βρέθηκε ότι έχει μολυνθεί από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

Το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του νέου κοροναϊού στη Νέα Ζηλανδία εδώ και περισσότερους από δύο μήνες έχει μολυνθεί από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος. Σύμφωνα με τις αρχές πιθανότητα μολύνθηκε όταν βρισκόταν σε καραντίνα.

Μια γυναίκα 56 ετών επέστρεψε πρόσφατα από την Ευρώπη και βρέθηκε θετική στην covid-19 το Σάββατο, δέκα ημέρες αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική καραντίνα των δύο εβδομάδων.

Ο τρόπος που η Νέα Ζηλανδία διαχειρίστηκε την πανδημία του κοροναϊού έχει κερδίσει επαίνους από το εξωτερικό, καθώς στη χώρα έχουν καταγραφεί λιγότερα από 2.000 κρούσματα. Συνολικά 25 άνθρωποι υπέκυψαν από covid-19.

Η 56χρονη αυτή γυναίκα είναι το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης από τα μέσα Δεκεμβρίου και βρέθηκε ότι έχει μολυνθεί από αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος του κοροναϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

«Το στέλεχος από το οποίο έχει μολυνθεί είναι το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο και πηγή της μόλυνσης είναι πιθανότατα ένας άλλος άνθρωπος που επέστρεψε από το εξωτερικό», δήλωσε σήμερα ο Νεοζηλανδός υπουργός Υγείας Κρις Κίπκινς.

Η γυναίκα φαίνεται ότι μολύνθηκε από την covid-19 στη διάρκεια της καραντίνας της από ένα άτομο το οποίο διέμενε στον ίδιο όροφο με εκείνη και το οποίο είχε βρεθεί θετικό στην covid-19 δύο ημέρες προτού η γυναίκα ολοκληρώσει την καραντίνα της.

Αφού βγήκε από την καραντίνα η γυναίκα μετέβη στην περιοχή Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, και εμφάνισε συμπτώματα cοvid-19 αρκετές ημέρες προτού βρεθεί θετική στον ιό.

Δύο συγγενείς της, ανάμεσά τους ο σύζυγός της, έχουν βρεθεί αρνητικοί. Ο γενικός διευθυντής Υγείας Άσλι Μμπλούμφιλντ εκτίμησε ότι αν δεν έχουν μολυνθεί, αυτό οφείλεται στο είδος των συμπτωμάτων που εμφάνισε η γυναίκα.

«Δεν έκανε λόγο για αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως πόνους στους μυς, γι’ αυτό τον λόγο πιθανόν δεν μετέδωσε τόσο πολύ τον ιό», εξήγησε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024