Η μεγάλη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck & Co. (ο ευρωπαϊκός βραχίονας της εταιρείας ονομάζεται MSD Merck Sharp & Dohme) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σταματά την ανάπτυξη δύο υποψήφιων εμβολίων κατά της Covid-19, αν και παραμένει αισιόδοξη για τις κλινικές μελέτες δύο αντι-ιικών που λαμβάνονται από το στόμα.

Η ανακοίνωση αφορά το υποψήφιο εμβόλιο V591, το οποίο αναπτύχθηκε από την αυστριακή Themis Bioscience που εξαγοράστηκε από τη Merck, και το V590, το οποίο αναπτύχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό IAVI.

Στα πρώτα στάδια των δοκιμών τα δύο εμβόλια προκάλεσαν ανοσιακή απόκριση, η οποία όμως ήταν κατώτερη από αυτή που προσφέρουν άλλα εμβόλια ή αυτή που καταγράφεται σε ασθενείς που ανέρρωσαν.

Η Merck θα εστιάσει τώρα τις προσπάθειές της στα δύο πειραματικά αντι-ιικά φάρμακα MK-7110 και MK-4482, τα οποία βρίσκονται στις φάσεις ΙΙ/ΙΙΙ των κλινικών δοκομών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο 365 εκατ. δολαρίων για τη διάθεση του MK-7110 στην αμερικανική κυβέρνηση, εφόσον βέβαια αποδειχθεί αποτελεσματικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr