Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Σκουρλέτης : Η κακοφωνία στη ΝΔ βλάπτει την εξωτερική πολιτική της χώρας

ΣΥΡΙΖΑ – Σκουρλέτης : Η κακοφωνία στη ΝΔ βλάπτει την εξωτερική πολιτική της χώρας

Πολιτική ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία εξηγεί και την έλλειψη σαφούς στρατηγικής από την κυβέρνηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο MEGA

Πολιτική ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία εξηγεί και την έλλειψη σαφούς στρατηγικής από την κυβέρνηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο MEGA.

Εξηγεί τη στρατηγική ασάφεια της ΝΔ

Ο Πάνος Σκουρλέτης επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό με αφορμή την ηχηρή παρέμβασή του κατά των διερευνητικών με την Τουρκία κάνοντας λόγο για «ακροδεξιό Σαμαρά» και «διχαστικό λόγο» και υποστηρίζει ότι «το άρθρο του κ. Σαμαρά εξηγεί την στρατηγική ασάφεια της κυβέρνησης ως προς τα ελληνοτουρκικά».

«Νομίζω ότι εξηγεί πάρα πολλά. Εξηγεί γιατί η ελληνική κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν είχε μία σαφή στρατηγική για το που θέλει να το πάει σε σχέση με την Τουρκία. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης είναι «όμηρος» του κ. Σαμαρά.

»Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τη φράση ότι «με πειρατές δεν μιλάμε». Ο ίδιος απείλησε τη σημερινή κυβέρνηση να μη φέρει τις συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία, τις οποίες δεν θα τις ψηφίσει. Να διαβάσει ο κόσμος τις απόψεις του ακροδεξιού κ. Σαμαρά, ο οποίος με τον λόγο του δίχασε την ελληνική κοινωνία, όταν ήταν η ΝΔ στην αντιπολίτευση και αυτή τη στιγμή μπλοκάρει την έναρξη των συζητήσεων με σκοπό την ανεύρεση μιας ειρηνικής λύσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ιδιότυπη ομηρία

Στην ίδια κατεύθυνση σχολίασε τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού και η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία.
Τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία.

Αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους.

Η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024