Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας : Η προεδρία Μπάιντεν δεν θα βάλει φρένο στην επιθετικότητα της Τουρκίας

Κουτσούμπας : Η προεδρία Μπάιντεν δεν θα βάλει φρένο στην επιθετικότητα της Τουρκίας

Οι προσδοκίες που καλλιεργούν η ΝΔ και άλλα κόμματα ότι η προεδρία Μπάιντεν θα βάλει φρένο στην τουρκική επιθετικότητα είναι άνευ αντικειμένου, υποστηρίζει ο Δ. Κουτσούμπας υποστηρίζοντας ότι αυτό που καίει τις ΗΠΑ είναι να κρατήσουν την Τουρκία στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, μακριά από τη Ρωσία και εκφράζει την ανησυχία του για τις διερευνητικές

Την εκτίμηση ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να βάλει φρένο στην τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή καταθέτει ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με όποιο αντάλλαγμα

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει χωρίς αντικείμενο τις προσδοκίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα από την προεδρία Μπάιντεν και εκφράζει την ανησυχία του ΚΚΕ για την πορεία των ελληνοτουρκικών, σημειώνοντας ότι θα συνυπάρχουν ένταση και προσπάθειες συμβιβαστικών λύσεων που θα προετοιμάζουν τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

«Η Τουρκία επιδιώκει μια συζήτηση για όλα, παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση ότι συζητάει μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ» τονίζει ο γραμματέας του ΚΚΕ και υπογραμμίζει:

«Οι προσδοκίες που καλλιεργούν η ΝΔ και άλλα κόμματα ότι η προεδρία Μπάιντεν θα βάλει φρένο στην τουρκική επιθετικότητα είναι άνευ αντικειμένου, όχι μόνο γιατί η πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή έχει συνέχεια και υπαγορεύεται μόνο από τα δικά τους συμφέροντα, αλλά και γιατί αυτό που τους «καίει», είναι να κρατήσουν την Τουρκία στο ευρωαντλαντικό στρατόπεδο μακριά από τη Ρωσία, με όποιο αντάλλαγμα, να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο».

Μαγειρεύεται

«Η συνεκμετάλλευση η οποία «μαγειρεύεται», δεν αποτρέπει τα χειρότερα, αντίθετα τα προετοιμάζει, γιατί η μοιρασιά πάει να γίνει ανάμεσα σε ενεργειακούς ομίλους που σφάζονται για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της περιοχής. Ούτε βέβαια η προσφυγή στη Χάγη είναι λύση, αφού η προσφυγή προϋποθέτει συνυποσχετικό, που θα δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει το σύνολο των απαράδεκτων διεκδικήσεών της» προσθέτει ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει επίσης ότι το ΚΚΕ καταψήφιση την προμήθεια των Rafale γιατί πρόκειται για «εξοπλισμούς που αφορούν πρωτίστως τους στόχους του ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα πληρώνει δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς τη στιγμή που της λείπουν παρά πολλά σε άλλους τομείς όπως η υγεία κλπ.

Επιλογή της ΝΔ οι ανάγκες του κεφαλαίου

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουτσούμπας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να βάλει πάνω απ’ όλα τις ανάγκες του κεφαλαίου και να φορτώσει τα βάρη της πανδημίας και της κρίσης στο λαό.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτηση αυτή είναι και αποπροσανατολιστική καθώς «την ώρα που ετοιμάζονται οι «ανατροπές του αιώνα», δεν μπορούμε να συζητάμε για το αν και πότε ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει να πάει σε εκλογές».

Όχι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας ξεκόβει κάθε συζήτηση για πολιτική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25.

Ερωτηθείς αν «η υπογραφή κοινού κειμένου διαμαρτυρίας, με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς, για όσα συνέβησαν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, θα έχει και συνέχεια» απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «αν ως «συνέχεια» εννοείτε πολιτική συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και στα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να υπάρξει, δεν είναι ρεαλιστικό, δεν είναι στους στόχους του ΚΚΕ. Συνέχεια όμως έχουν οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ μέσα στα σωματεία, τους συλλόγους, στους μαζικούς φορείς, στους δήμους και Περιφέρειες, στη Βουλή και Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών ελευθεριών που έχουν μπει στο στόχαστρο. Και εκεί πραγματικά μπορούμε να συναντηθούμε και να βαδίσουμε μαζί με τους ψηφοφόρους όλων, ανεξαίρετα, των κομμάτων».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024