Πρόεδρος Γερουσίας : Αλλάζει η ημερομηνία για τη δίκη Τραμπ – Πότε ξεκινάει τελικά
Ο νέος προγραμματισμός θα επιτρέψει στη Γερουσία να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κοροναϊού.
Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία θα αρχίσει να διεξάγεται την εβδομάδα της 8ης Φεβρουαρίου, μετά την επίσημη υποβολή του κατηγορητηρίου την επόμενη εβδομάδα, γνωστοποίησε χθες Παρασκευή ο πρόεδρος του σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, ο δημοκρατικός Τσακ Σούμερ.
Σηματοδοτεί αναβολή
Στην πράξη, αυτό σηματοδοτεί αναβολή της δίκης για δύο εβδομάδες. Ως εδώ, αναμενόταν να αρχίσει τη Δευτέρα.
«Αφού συνταχθούν οι φάκελοι, τα μέρη θα αρχίσουν τις αγορεύσεις τους» τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, ενημέρωσε ο κ. Σούμερ τους συναδέλφους του.
Ο προγραμματισμός αυτός θα επιτρέψει στην αμερικανική άνω Βουλή να επιβεβαιώσει τους διορισμούς των μελών της κυβέρνησης του δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν και πιθανόν να καταπιαστεί με το σχέδιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του νέου κοροναϊού.
«Η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που υποκινήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ» είναι κάτι «που κανένας μας δεν θα ξεχάσει ποτέ», τόνισε ο Τσακ Σούμερ.
«Επούλωση και ενότητα…»
«Ολοι μας θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας αυτό το απαίσιο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μας, αλλά η επούλωση και η ενότητα θα έρθουν μόνο αφού αποκατασταθεί η αλήθεια και υπάρξει λογοδοσία και αυτός είναι ο σκοπός της δίκης» του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442