Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : Καμπάνες υπό το φως κεριών σε μια τελετή-φόρο τιμής στους 400.000 νεκρούς

Κοροναϊός – ΗΠΑ : Καμπάνες υπό το φως κεριών σε μια τελετή-φόρο τιμής στους 400.000 νεκρούς

Λίγες ώρες πριν αναλάβει την ηγεσία μιας χώρας σε κρίση, ο Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σχεδιάζουν να τιμήσουν τους σχεδόν 400.000 Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19. Η επιμνημόσυνη τελετή θα διεξαχθεί στο Μνημείο του Λίνκολν.

Λίγες ώρες πριν αναλάβει την ηγεσία μιας χώρας σε κρίση, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σχεδιάζουν αργότερα απόψε να τιμήσουν τους σχεδόν 400.000 Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 σε μια τελετή στην Ουάσινγκτον.

Αυτή θα είναι η πρώτη ομοσπονδιακή εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της πανδημίας και θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, που έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία καθώς οι ΗΠΑ μετρούν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερα από 24 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 400.000 θανάτους.

Η χώρα με τους περισσότερους θανάτους

Τις τελευταίες επτά ημέρες, η χώρα καταγράφει κατά μέσο όρο περισσότερες από 200.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης και 3.220 θανάτους καθημερινά.

Η επιμνημόσυνη τελετή που διοργανώνει η επερχόμενη κυβέρνηση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 17:15 τοπική ώρα (00:15 ώρα Ελλάδας) στο Μνημείο του Λίνκολν.

Οι καμπάνες θα ηχήσουν 400 φορές

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και οι καμπάνες θα ηχήσουν 400 φορές στο Τζόρτζταουν σε ένα συμβολικό φόρο τιμής στους νεκρούς της Covid-19.

Η επιτροπή ορκωμοσίας του Μπάιντεν ανέφερε ότι σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη τη χώρα κοινότητες έχουν υποσχεθεί ότι θα συμμετάσχουν στην τελετή σε μια στιγμή εθνικής ενότητας.

Η επιτροπή παρότρυνε τους Αμερικανούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους σε μια ένδειξη ενότητας και πως αξιοθέατα, ανάμεσά τους το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στην Νέα Υόρκη και το Σπέις Νίντλ στο Σιάτλ, θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα καταστήσει την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κοροναϊού ύψιστη προτεραιότητα της προεδρίας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024