Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερ μάρκετ : Ποια προϊόντα επέστρεψαν στα ράφια

Σούπερ μάρκετ : Ποια προϊόντα επέστρεψαν στα ράφια

Αναλυτικά η λίστα με τα προϊόντα που επιστρέφουν στα σούπερ μάρκετ μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και ειδικότερα στα προϊόντα που τίθενται πλέον προς πώληση, έφερε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), επέστρεψαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ προϊόντα που είχαν αποσυρθεί κατά τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19, προκειμένου να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, επιτρέπεται η πώληση των εξής αγαθών: κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και παπλώματα, βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων, λαμπτήρες, σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα, σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα καθώς και συσκευές υγραερίου οικιακής χρήσεως, όπως επίσης και καλσόν, παλτό, ημίπαλτα, κάπες, άνορακ, αδιάβροχα, αντιανεμικά και παρόμοια είδη καθώς και είδη υποδηματοποιίας (σ.σ. παντόφλες).

Η λίστα με τα προϊόντα

Η σχετική ΚΥΑ προέβλεπε 11 κατηγορίες προϊόντων τα οποία απαγορευόταν να πουληθούν από τα σούπερ μάρκετ και εν γένει τα καταστήματα τροφίμων.

Από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να πωλούν εκ νέου αυτά τα προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τα εξής:

α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,

β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,

γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,

δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη ύπνου και εμπόριο κουβερτών, κλινοσκεπασμάτων, παπλωμάτων υπήρχε ήδη εξαίρεση)

ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,

στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (σ.σ. για βύσματα, πρίζες, συσκευές προστασίας ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα και ηλεκτρικές κουβέρτες ισχύε ήδη εξαίρεση)

ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,

η) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,

θ) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

ι) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για καλσόν, παλτά, ημίπαλτα, κάπες, άνορα, αδιάβροχα, αντιανεμικά, ομπρέλες και παρόμοια είδη υπήρχε ήδη εξαίρεση)

ια) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη υποδηματοποιίας υπήρχε ήδη εξαίρεση).

Να σημειωθεί ότι καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα εξακολουθεί να υφίσταται, τα σούπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να λειτουργούν με ειδικό ωράριο. Η σχετική κυβερνητική απόφαση για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ προβλέπει, επιπλέον, προαιρετικό άνοιγμα την προσεχή Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, με ωράριο από τις 11:00 το πρωί.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024