Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντυπωσιακός Διούδης και νίκη Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό (1-0)

Εντυπωσιακός Διούδης και νίκη Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό (1-0)

Με γκολ του Αργύρη Καμπετσή στο 9′, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μείωσε τη διαφορά του από την τετράδα στους πέντε βαθμούς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σωκράτη Διούδη ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο διπλό (1-0) απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και μπήκε γερά στο κόλπο για ενα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έφτασε με τη νίκη του αυτή στους 28 βαθμούς και πλησίασε τον Άρη στους πέντε.

Ο Παναθηναϊκός  ήταν εξαιρετικά στημένος μεσοαμυντικά και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους με το γκολ του Καμπετσή στο 9ο λεπτό. Όταν, σε ένα μεγάλο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης έπαιζε μονότερμα τον αντίπαλο του, ανέλαβε δράση ο Διούδης.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις σε τρία τετ α τετ με παίκτες του Άρη, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Διούδη αλλά και να βγάλουν αντίδραση, καθώς είναι η πρώτη φορά που χάνουν δύο συνεχόμενες φορές στο πρωτάθλημα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Αλλαγές και εκπλήξεις
Αρκετές αλλαγές και εκπλήξεις στην ενδεκάδα επεφύλασσαν οι δύο προπονητές. Ο Άκης Μάντζιος έκανε πέντε διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ο Έλληνας τεχνικός παρέτάξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Σιαμπάνη.

Τον Ιωάννου στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Τζέγκο παρτενέρ του Ματίγια στα αμυντικά χαφ, τον Γκαρσία αντί του Σίλβα και τον Λόπεθ στη κορυφή της επίθεσης.Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη  και επέλεξε στην τριάδα της επίθεσης τους Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη και Καμπετσή. Ακόμα, στην ενδεκάδα για τον Παναθηναϊκό επέστρεψε ο Μαουρίσιο, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι ο Βέλεθ αγωνίστηκε στα χαφ.

Άνοιξε το σκορ ο Καμπετσής
Οι δύο ομάδες είχαν από μια τελική προσπάθεια στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Άρης με τον Μανσίνι στο 4ο λεπτό και ο Παναθηναϊκός με τον Καμπετσή στο 7ο. Δύο λεπτά αργότερα ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή, μετά από φάουλ του Χουανκάρ και γύρισμα του Βέλεθ από δεξιά.

Ανούσια κατοχή της μπάλας
Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ο Λάζλο Μπόλονι τους ζητούσε από τον πάγκο μένουν συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως οι παίκτες του αναλώθηκαν σε ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Διούδη.

Δοκάρι με τον Μανσίνι
Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και στο 37ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ. Μετά από σέντρα του Γκαρσία από αριστερά, ο Μανσίνι έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Διούδη και κατέληξε άουτ.

Στο 44′ ο Γκάμα σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μπλόκαρε τη μπάλα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν η σειρά του Γκαρσία να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, χωρίς όμως να μπορέσει να νικήσει τον Διούδη.

Δυο τεράστιες ευκαιρίες για τον Άρη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Ο Λόπεθ, μετά από ενα σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μισού της αναμέτρησης, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και την θέση του στη κορυφή της επίθεσης πήρε ο Μάνος.

Ο Έλληνας επιθετικός, μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 48ο λεπτό να ισοφαρίσει, όταν και έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Ο Παναθηναϊκός κλείστηκε στην μεγάλη περιοχή και έπαιζε μαζική άμυνα στα πρώτα λεπτά. Στο 53ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν ο Μάνος έβγαλε τον Τζέγκο τετ α τετ με τον Διούδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μονότερμα ο Άρης
Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και έκλεισε στην εστία του τον Παναθηναϊκό, ψάχνοντας την ισοφάριση. Στο 60ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία , όταν ο Μάνος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Διούδης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αντιδράσει μετά το 60 ‘ και έφτασε μέσα σε ενα τρίλεπτο δύο φορές πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ. Στο 62′ ο Εμμανουηλίδης έκανε πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σιαμπάνης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 65’ ήταν η σειρά του Βέλεθ να αστοχήσει μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Νέα επέμβαση του Διούδη
Ο Διούδης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και στο 74ο λεπτό πραγματοποίησε ακόμα μια σωτηρία επέμβαση. Ο Ιωάννου έβγαλε με μακρινή πάσα τετ α τετ τον Σίλβα με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που απέκρουσε σωτηρία σε κόρνερ το σουτ του παίκτη του Άρη. Ο Άρης δεν κατάφερε στα εναπομείναντα λεπτά να πετύχει κάποιο γκολ και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε μια τεράστια σε σημασία νίκη.

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81′ Σάκιτς), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81′ Γκάνεα), Τζέγκο (55′ Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μανσίνι (68′ Σίλβα), Γκαρσία, Λόπεθ (46΄ Μάνος)

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81′ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80′ Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74′ Χατζηγιοβάνης), Καμπετσής.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024