Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Save your Hood»: καθαρότερες γειτονιές χάρη σε εκατοντάδες εθελοντές

Απ' άκρη σ' άκρη της Αθήνας, το κίνημα αυτό αρχίζει να εξαπλώνεται πανελλαδικά και να ενεργοποιεί τις τοπικές κοινότητες

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κάθε βδομάδα πολίτες στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό 6 στο 13033 και συναντιούνται για να μαζέψουν σκουπίδια από διάφορα σημεία της χώρας, με σκοπό να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους, αλλά και να πιέσουν τους δήμους υπενθυμίζοντάς τους την υποχρέωση να κρατούν τις πόλεις καθαρές.

Ο συντονισμός γίνεται μέσω facebook και δημιουργήθηκε για να στεγάσει και να συντονίσει δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα. Ας πούμε, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι παράλληλες δράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, από την Αθήνα μέχρι την Αμοργό.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Βασίλη Σφακιανόπουλο, όταν βρισκόταν στην Αθήνα σε ένα σημείο στα Τουρκοβούνια. Μια μέρα ένα νεαρό αγόρι πέταξε μπροστά του ένα πλαστικό ποτήρι.

Όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό αφού ο κάδος ήταν ακριβώς από πίσω του, του απάντησε: “Γιατί, αυτό θα πειράξει δεν βλέπεις τι γίνεται;” Και γύρω του γινόταν, πράγματι, χαμός. Αποφάσισε έτσι, να κάνει κάτι για αυτό. Και έκανε.

Στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη δράση ξεκίνησε στις 12 Δεκέμβρη. Η Χριστίνα Δρακοπούλου, η υπεύθυνη της πρωτοβουλίας στη πόλη μας ήταν εκείνη που από την πρώτη στιγμή θέλησε να συντονίσει τις πρώτες δράσεις του Save your hood στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 5 δράσεις: στο Μέγαρο Μουσικής, στον πύργο Τριγωνίου στα Κάστρα, στο στρατόπεδο Κόδρα, στο Σέιχ Σου πίσω από το ζωολογικό κήπο και το προηγούμενο Σάββατο στις παραλίες του Κελλάριου Όρμου.

Το Save Your Hood πριν από λίγο καιρό έφτασε και στην Καλαμάτα: το έφερε μια ομάδα τριών νέων που αποφάσισαν να βοηθήσουν στον ευπρεπισμό της πόλης.

Όπως λέει και ο ίδιος ο Βασίλης Σφακιανόπουλος: «Δεν είμαστε ο Δήμος, δεν είμαστε υπάλληλοι καθαριότητας ούτε τους παίρνουμε τη θέση. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και όλο αυτό λειτουργεί και ως μοχλός πίεσης και προς τον Δήμο!»

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, κάθε μέρα είναι καλή για να ξεκινήσουμε να «σώζουμε» την γειτονιά μας. Δείτε το αυριανό πρόγραμμα Save your Hood:

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024