Την εγκατάσταση «Pop Star» σε μία αγροτική έκταση έξω από τη Σαγκάη παρουσίασε ο σχεδιαστής του design studio One Take Architects, Li Hao.

Η εντυπωσιακή «Pop Star» , η οποία γεννήθηκε από την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα υπερβατικό σύστημα όρασης, πολύχρωμες υάλινες επιφάνειες συνδυάζονται σε ένα γιγαντιαίο εικοσάεδρο.

Pop Star
Shanghai, China
Li Hao (One Take Architects)
Photography by Li Wei, Ai Song, Li Hao
.
.
.
.
more project in Zinio «https://www.zinio.com/hinge-m2246»
.
.
.
.

Δημοσιεύτηκε από Hinge στις Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Στο ανθρώπινο σύστημα όρασης υπάρχουν τρεις τύποι κώνων, σε αντίθεση με τα πτηνά που βλέπουν τον κόσμο μέσα από τέσσερις τύπους κώνων, οι οποίοι τους επιτρέπουν να διακρίνουν πολύ περισσότερα χρώματα.

«Σε σύγκριση με άλλα πλάσματα, εμείς οι άνθρωποι έχουμε αχρωματοψία» υπογραμμίζει ο Li Hao.

Μέσω της αποδόμησης του χώρου και της αναδόμησης του σχήματος, η εγκατάσταση όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, δημιουργεί ένα πελώριο όγκο που υπερβαίνει την ανθρώπινη κλίμακα οπτικής καταγραφής.

Οι θεατές μπορούν να αναρριχηθούν στο κεντρικό μέρος του «Pop Star» και να νιώσουν τη σχέση της εγκατάστασης με την υπερβατική θεωρία του Ραλφ Ουάλντο Έμερσον «the world globes itself in a drop of dew».

Σύμφωνα με τον Li Hao, το «Pop Star» είναι στο εσωτερικό του «ήσυχο, εξαρτημένο, μητρικό» ενώ βλέποντας το από έξω το χαρακτηρίζεις «εξαιρετικά καταπιεστικό, διψασμένο για εξουσία και πατρικό».

Ανάμεσα στις δύο αντιτιθέμενες τάσεις, η διαλεκτική σχέση μεταξύ κίνησης και στατικού χάνεται και η αίσθηση της όρασης μετατρέπεται σε οφθαλμαπάτη.

POP STAR-ONETAKEARCHITECTS from (DALE) Li Hao on Vimeo.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο