Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα Ηλύσια Πεδία μετά τους Ολυμπιακούς του 2024

Τα Ηλύσια Πεδία μετά τους Ολυμπιακούς του 2024

Μια φιλόδοξη, ανακαίνιση του πιο φημισμένου περιπάτου στην Πόλη του Φωτός, της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού

Φιλόδοξη, κόστους 250 εκατομμυρίων ευρώ, ανακαίνιση του πιο φημισμένου περιπάτου στην Πόλη του Φωτός, της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Το εγχείρημα θα μετατρέψει τη μήκους σχεδόν δύο χιλιομέτρων λεωφόρο που συνδέει την Αψίδα του Θριάμβου με την πλατεία Place de la Concorde σε έναν «εξαίσιο κήπο», όπως τον χαρακτηρίζει η δήμαρχος.

Αυτή που οι Γάλλοι αποκαλούν συχνά «η πιο όμορφη λεωφόρος του κόσμου» έχει, τις τελευταίες δεκαετίες, γίνει hotspot τουριστών, με πανάκριβα ρεστοράν και καταστήματα ειδών πολυτελείας – και που οι ντόπιοι όλο και περισσότερο την αποφεύγουν.

The Champs-Élysée in Paris is set to get a makeover after a 225 million euro plan was approved. The scheme is set to…

Δημοσιεύτηκε από DW Culture στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

«Τα τελευταία 30 χρόνια, η θρυλική λεωφόρος έχει χάσει τη λάμψη της» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής των Ηλυσίων Πεδίων, η οποία για χρόνια ασκεί πίεση για ανακαίνιση του δρόμου.

«Σταδιακά, εγκαταλείφθηκε από τους Παριζιάνους και έχει υποστεί το πλήρες πλήγμα πολλών κρίσεων: Κίτρινα Γιλέκα, απεργίες, κρίση υγείας και οικονομική κρίση, κλπ».

Πέρυσι, η επιτροπή πρότεινε την ανακαίνιση που εγκρίθηκε σήμερα, «με συγχρηματοδότηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», όπως είχε διευκρινίσει τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Noël Reinhardt.

Το εγχείρημα ανακαίνισης – η σύλληψη της ιδέας ανήκει στο γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο PCA-Stream – αποσκοπεί στη βελτίωση του χώρου για τους πεζούς, στην πρόσθεση περισσότερου πράσινου για βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στη μείωση κατά το ήμισυ της κίνησης οχημάτων.

Ο ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Philippe Chiambaretta, μιλώντας στον Guardian, υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στόχος του είναι να κάνει τον χώρο «οικολογικό, επιθυμητό και ανοιχτό σε όλους».

Η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια: πριν τους Ολυμπιακούς που θα φιλοξενήσει το Παρίσι το 2024, προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Place de la Concorde, της πλατείας στο νοτιοανατολικό άκρο της λεωφόρου.

Θα ακολουθήσει η ανακαίνιση της υπόλοιπης λεωφόρου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030.

Η τελευταία φορά που ανακαινίστηκε η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων ήταν πριν από περισσότερα από 25 χρόνια.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024