Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το παλιό αεροδρόμιο της Σαγκάης έγινε καταπράσινος κήπος

Το παλιό αεροδρόμιο της Σαγκάης έγινε καταπράσινος κήπος

Η αξιοποίηση του ανεκμετάλλευτου δημόσιου χώρου είναι ένα από τα μεγάλα μαθήματα της καραντίνας

Η ικανότητα των ανθρώπων να αναχρησιμοποιούν από αντικείμενα μέχρι χώρους φάνηκε ξεκάθαρα στη μεταμόρφωση του παλιού αεροδρομίου της Σαγκάης σε χώρο ψυχαγωγίας, περιπάτου και ποδηλασίας, αφού έγινε ένα εντυπωσιακό πάρκο.

Το παλιό αεροδρόμιο της Σαγκάης, το Longhua, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια περιοχή Xuhui μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφο αστικό πάρκο από το το στούντιο αρχιτεκτονικής Sasaki. Το πάρκο έχει έκταση 1.830 μέτρα και δημιουργήθηκε στον διάδρομο του αεροδρομίου, το οποίο υπήρξε το μοναδικό αεροδρόμιο της Σαγκάης μέχρι το 1949 και έκλεισε πριν από 10 χρόνια.

Το πάρκο που δημιουργήθηκε στον χώρο που πρώην αεροδρομίου περιλαμβάνει πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, διάφορα είδη δέντρων και λουλουδιών, προσφέροντας στους επισκέπτες έναν καταπράσινο “παράδεισο” μέσα στην πόλη.Σκοπός των κατασκευαστών ήταν να διατηρήσουν την αρχική εικόνα του αεροδρομίου, με τους διαδρόμους, ωστόσο, να γεμίζουν φυτά και δέντρα, προσφέροντας πλείστες δταστηριότητες στους επισκέπτες.

«Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε έτσι ώστε να θυμίζει διάδρομο αεροδρομίου. Μόνο που τώρα είναι διάδρομος για πεζούς, για ανθρώπους με ποδήλατα, για περιπατητές με ζώα, για χαλάρωση και ξεκούραση», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αρχιτεκτονικού γραφείου που ανέλαβε την αναμόρφωση του χώρου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024