Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια κατοικία στη Βραζιλία εμπνέεται από τα σπίτια των μαϊμούδων

Μια κατοικία στη Βραζιλία εμπνέεται από τα σπίτια των μαϊμούδων

Ο χώρος από μπαμπού βρίσκεται σε διαρκή σύνδεση με τη φύση.

Με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, εσωτερικούς χώρους από μπαμπού και ανοιχτές βεράντες, αυτή η κατοικία βρίσκεται σε συνεχή σύνδεση με τη φύση.

Υλοποιημένο από το Atelier Marko Brajovic, το σπίτι βρίσκεται σε δασική τοποθεσία στο Paraty της Βραζιλίας, περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια και εμπνέεται από την κάθετη δομή του δάσους καθώς και τις σχεδιαστικές λύσεις που έχουν ήδη προκύψει στον φυσικό κόσμο.

«Πριν από λίγα χρόνια, οι μαϊμούδες που ζούσαν στους πρόποδες του Serra στο Paraty εξαφανίστηκαν. Ήμασταν όλοι πολύ λυπημένοι. Στην αρχή της πανδημίας το 2020, την ημέρα που αρχίσαμε να οραματιζόμαστε ένα σπίτι που να συνδέεται με το μεγαλείο των δέντρων, εμφανίστηκαν! Μια ολόκληρη οικογένεια καπουτσίνων!


Ένα από τα δύο υπνοδωμάτια του σπιτιού. 

Επέστρεψαν και μας δίδαξαν γιατί, πού και πώς να φτιάξουμε το σπίτι», αφηγείται ένας από τους υπεύθυνους του Atelier Marko Brajovic.

Το σπίτι μιμείται τον τρόπο που αναπτύσσονται τα δέντρα- ψηλώνοντας προς τον ουρανό, αναζητώντας φως και ενέργεια από τον ήλιο. Ενώ βρίσκεται ανάμεσα στα δέντρα καταλαμβάνει μια έκταση μόλις 5μ x 6μ ώστε να μην εμποδίζει τη φυσική βλάστηση.

Το μικρό σπίτι έχει εσωτερικούς χώρους 54 τ.μ. και εξωτερικούς, στεγασμένους χώρους που καλύπτουν 32 τ.μ.

Περιλαμβάνει κουζίνα, μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια. Οι δύο πλευρικές βεράντες παρέχουν καλό αερισμό ενώ η μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο προσφέρει το ιδανικό σημείο για γυμναστική, μελέτη ή διαλογισμό.

Στο εσωτερικό θα βρεις χειροποίητα φινιρίσματα από μπαμπού, κουρτίνες φτιαγμένες από δίχτυα ψαρέματος που φτιάχνουν τοπικές κοινότητες, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία ιαπωνικού design μαζί με χειροποίητα αντικείμενα που κατασκευάζει η κοινότητα των ιθαγενών Guarani.

«Το σπίτι των μαϊμούδων είναι ένα παρατηρητήριο. Ένα μέρος συνάντησης και επανασύνδεσης με τον εαυτό σου και με άλλα είδη.» αναφέρει το Atelier Marko Brajovic.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024