Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να καταπολεμά τον κοραναϊό, οι σχεδιαστές ξανασκεφτούν πώς οι δημόσιοι χώροι μπορούν να αφήσουν τους ανθρώπους να ενώνονται, διατηρώντας τους ασφαλείς.
Η έκθεση «The Shape of Things to Come», στο Ντουμπάι, προσέφερεμια ματιά στο πώς θα μπορούσε να μοιάζει η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός σε έναν κόσμο μετά τον κοροναϊό με ιδέες που κυμαίνονται από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που κρατά τους χορευτές σε απόσταση, μέχρι ένα φουσκωτό λοβό που τυλίγει τραπέζια σε εστιατόρια.
Η έκθεση παρουσίαση πάνω από 25 πρακτικές σχεδιασμού της Μέσης Ανατολής, παρουσιάζει νέες ιδέες, σχέδια προϊόντων και εγκαταστάσεις από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων.

Ήταν μέρος της εβδομάδας αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Ντουμπάι, μιας ετήσιας εξαήμερης εκδήλωσης που οι διοργανωτές αποκαλούν «τη μεγαλύτερη δημιουργική εκδήλωση στη Μέση Ανατολή». Πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 14 Νοεμβρίου στο υπαίθριο περιβάλλον του Dubai Design District.

Ο Tariq Khayyat Design Partners, που εδρεύει στα ΗΑΕ, σχεδίασε το «Walk of Life», έναν χώρο που χρησιμοποιεί οπτικά στοιχεία για να ενθαρρύνει την κοινωνική απόσταση.

«To 2020 αναδείχθηκαν η ανθεκτικότητα και η ευελιξία της βιομηχανίας σχεδιασμού της Μέσης Ανατολής», λέει ο Pratyush Sarup, επιμελητής της έκθεσης. «Σε ένα μοναδικά προκλητικό κλίμα, οι αρχιτέκτονες και οι εσωτερικοί μας σχεδιαστές συνέχισαν να παράγουν κορυφαία δουλειά.»

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τα έργα που εμφανίστηκαν στην έκθεση και, σύντομα ή λιγότερο σύντομα, φιλοδοξούν να κατακτήσουν τον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο