Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο Τwitter για τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Σοφία Μπεκατώρου: Οργή στο Τwitter για τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας

Θυμό, αγανάκτηση και λύπη εκφράζουν οι χρήστες του twitter για την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας στις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για τη σοκαριστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας όταν ήταν 22 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας χαρακτήρισε τη σεξουαλική βία που υπέστη η χρυσή ολυμπιονίκης ως «δυσάρεστο περιστατικό», καλώντας τη μάλιστα να καταγγείλει συγκεκριμένα ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης.

Αντίστοιχα, ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του Αντώνη Δημητρακόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος για δυόμιση δεκαετίες βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση και άρα ήταν αυτός που ηγούνταν της ομοσπονδίας κατά τη χρονική στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου υπέστη την κακοποίηση αυτή.

O κ. Δημητρακόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η αθλήτρια δεν κατήγγειλε την κακοποίησή της νωρίτερα, ενώ αμφισβήτησε ότι συνέβη η σεξουαλική επίθεση εις βάρος της.

Οργή στο Twitter

H Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δέχτηκε τα «πυρά» του Twitter για την αμφιλεγόμενη – αν μη τι άλλο – στάση της στη σοβαρότατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Δεν έλειψαν και η φωνές που μίλησαν για εκ νέου θυματοποίηση της αθλήτριας που έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα.

Τοποθετήθηκαν και πολιτικοί

Για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου τοποθετήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, για τον τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, επισήμανε ότι η Ομοσπονδία προσπαθεί απλώς να αποσείσει τις ευθύνες της, ενώ κάλεσε σε καθημερινό αγώνα για να μη βρεθεί ποτέ ξανά οποιαδήποτε γυναίκα σε μια τέτοια θέση.

Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τον βιασμό της. Αντί να της συμπαρασταθούν, να αναλάβουν τις…

Posted by Ράνια Σβίγκου on Friday, 15 January 2021

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024