Λέκκας στο MEGA: Δεν ανησυχούμε για τους σεισμούς στη Ναύπακτο
Για την επικινδυνότητα των σεισμών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών
Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:09 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Ναυπάκτου.
Σχεδόν δύο ώρες αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ελαφρώς μετατοπισμένο επίκεντρο.
Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 9 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ελαφρώς μετατοπισμένο επίκεντρο.
Για την επικινδυνότητα των σεισμών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το μέγεθος των σεισμών δεν είναι ανησυχητικό, καθώς η περιοχή δε βγάζει μεγάλη σεισμούς. Ωστόσο, αναμένονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι δεν αποτελούν κίνδυνο.
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442