Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Νέα Σμύρνη θα γίνει θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων

Η Νέα Σμύρνη θα γίνει θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων

Μια υποσχόμενη κίνηση από το δήμο Νέας Σμύρνης και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο μπορεί να αλλάξει την επιχειρηματική ζωή της πόλης

Η πανδημία δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα στην επαγγελματική ζωή της χώρας. Υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα με την αγωνία για αύξηση της ανεργίας να είναι έκδηλη. Κάθε κίνηση προς την ενίσχυση της αγοράς εργασίας δεν μπορεί παρά να προκαλεί αισιοδοξία. Μια τέτοια δράση αποφάσισαν από κοινού να κάνουν ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας όπου και υπογράφηκε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το μνημόνιο αφορά σε συνέργειες των δύο οργανισμών, σε επίπεδα Δικτύωσης, Επιμόρφωσης, Έρευνας και μελέτης, Προώθησης της Απασχόλησης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, καθώς και της Συνεργασίας σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα. Οι δυο πλευρές πλέον οφείλουν να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα δίνοντας μια ανάσα σε επιχειρήσεις και ανέργους. Άλλωστε ποτέ η τόνωση μιας οικονομίας δεν αποτελεί έργο ενός. Η συνεργασία θεσμικών φορέων κρίνεται ως αναγκαία συνθήκη προκειμένου να υπάρχουν αποτελέσματα. Αυτό που μας άρεσε είναι η δέσμευση του πρόεδρου του επιμελητηρίου για δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων.

«Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία και προσδοκούμε ότι θα αποδώσει πολλά στην ανάπτυξη και την περαιτέρω πρόοδο των επιχειρήσεων της πόλης μας» δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α Π. Ραβάνης, δήλωσε: «η παρουσία εκατοντάδων επιχειρήσεων μελών μας στην ευρύτερη περιοχή, επιβάλει την ανάληψη δράσεων για την στήριξη και την ευημερία τους. Η δημιουργία Διαδικτυακής Πύλης Ενημέρωσης και Παροχής Υπηρεσιών για την προώθηση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας και η δημιουργία Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της οποίας θα φιλοξενηθούν startups, θα αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων, την κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας ζητά μεταξύ άλλων, τη μείωση των δημοτικών τελών, όπως δηλώνει ο πρόεδρος, Π. Ραβάνης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ήδη, πέραν της μείωσης 50% στην οποία είχε προχωρήσει στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, έχει εφαρμόσει και μείωση

των δημοτικών τελών κατά 10% τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικιακή χρήση, σε μία προσπάθεια στήριξης εν μέσω της πανδημίας

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024