Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ερντογανική δικτατορία καταλύτης της ευρωπαϊκής ενότητας

Η Ερντογανική δικτατορία καταλύτης της ευρωπαϊκής ενότητας

Ο επίδοξος νέος Μουσολίνι της Άγκυρας βρίσκει διαδοχικά τη μία μετά την άλλη κλειστές τις πόρτες, όχι μόνον των χωρών της Μ. Ανατολής, αλλά και του αραβικού κόσμου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καιρός είναι ν’ αλλάξει άρδην την τακτική της ανοχής, προς την άξεστη και βάρβαρη συμπεριφορά της σημερινής τουρκικής ηγεσίας, δηλαδή της προεδρικής ιταμής τριανδρίας της Άγκυρας (Ερντογάν-Ακάρ-Τσαβούσογλου), που εκθέτει με τη δικτατορική της συμπεριφορά και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια του τουρκικού λαού, αλλά και της ΕΕ.

Στα διπλωματικά χρονικά των Βρυξελλών, χωρίς υπερβολές και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η σκανδαλώδης ανοχή προς τον αδίστακτο, θρασύδειλο και διπρόσωπο Ερντογάν τείνει να καταστήσει περίγελο τον ιστορικό θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επίδοξος νέος Μουσολίνι της Άγκυρας βρίσκει διαδοχικά τη μία μετά την άλλη κλειστές τις πόρτες, όχι μόνον των χωρών της Μ. Ανατολής, αλλά και του αραβικού κόσμου. Παρόλα αυτά, ο Ερντογάν χωρίς ίχνος ντροπής παζαρεύει με διαρκή ανατολίτικη κουτοπονηριά την είσοδό του, στους κόλπους της ΕΕ, μολονότι γνωρίζει, ότι για τον μέσο ευρωπαίο πολίτη, η ενδεχόμενη επιπόλαιη και άκριτη είσοδος της Ερντογανικής δικτατορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων των λαών της, διότι ανοίγει το δρόμο για τη διάλυση της ίδιας της ΕΕ!

Εικόνες φρίκης!

Αρκούν και μόνον οι «διαδηλώσεις» μερίδας των τούρκων μεταναστών της Γερμανίας που καθοδηγούνται από τον σύμμαχο του Ερντογάν, τον ακροδεξιό φασίστα Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Στις «διαδηλώσεις» αυτές κυριαρχούν τα συνθήματα, υπέρ των εγκληματιών παρακρατικών της Τουρκίας «Γκρίζων Λύκων». Υπάρχουν και αμέτρητα άλλα διαπιστευτήρια της αντιευρωπαϊκής και φιλοτζιχαντικής συμπεριφοράς αυτών των κοινωνικών αποβρασμάτων…

Καιρός επομένως, οι καλομαθημένοι ευρωπαίοι που ζουν αρμονικά με τους έντιμους και φιλειρηνικούς γείτονές τους, της κεντρικής και βόρειας  Ευρώπης, να εγκαταλείψουν τον αφελή ευδαιμονισμό τους και να εγκύψουν στη δεινή κατάσταση, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι Κύπριοι Συνευρωπαίοι, από τα στίφη του μογγολικού Αττίλα. Και επιτέλους να το συνειδητοποιήσουν, ότι τα ελληνοκυπριακά σύνορα της ΝΑ Ευρώπης είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ειδικότερα δε ως προς τον ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης σκόπιμο και ωφέλιμο είναι να τονιστεί, ότι ως θεματοφύλακας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, το ίδιο αυτό Συμβούλιο, όχι απλώς νομιμοποιείται, αλλά και υποχρεούται να εξωπετάξει, από τους κόλπους του, τον χειρότερο ταραξία της ειρηνικής συνύπαρξης στην ανατολική Μεσόγειο, που δεν είναι άλλος από την Ερντογανική δικτατορική Τουρκία.

Το χρέος των δημοσιογράφων

Και συνεχίζεται αυτό το σημείωμα, με μια φιλική και συναδελφική παραίνεση προς όλους τους διαπιστευμένους για την ευρω-τουρκική κρίση ανταποκριτές και ειδικούς απεσταλμένους των ελληνοκυπριακών και διεθνών ΜΜΕ. Τώρα, που τα βάθρα της Ερντογανικής δικτατορίας τρίζουν συθέμελα, με τη μετατροπή της Τουρκίας σε μια απέραντη φυλακή και ένα απάνθρωπο κολαστήριο δεκάδων χιλιάδων αντιφρονούντων πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, επιστημόνων, καλλιτεχνών και διανοουμένων, ακριβώς τώρα δεν πρέπει να μείνουν φιμωμένοι οι τούρκοι δημοκράτες.

Ακριβώς τώρα, που ένα μεγάλο τμήμα των χωρών-μελών της ΕΕ αναλώνει τον πολύτιμο χρόνο του σε συλλαλητήρια, όχι κατά του Ερντογανικού φασισμού, αλλά σε ανόητες και αυτοκτονικές εναντιώσεις, κατά των μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Μόνον τώρα, πρέπει εμείς οι δημοσιογράφοι, από όλες τις επάλξεις του λειτουργήματός μας, ν’ αναμεταδίδουμε, σε 24ωρη βάση, όλες τις φωνές εναντίωσης του χειμαζόμενου τουρκικού λαού, προς το χειρότερο μεταπολεμικό σημερινό καθεστώς της Τουρκίας, που ενώ άπλωσε τα ασφυκτικά πλοκάμια του στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα προχωρεί αδιάντροπα και προς την κατάλυση της συνοχής και ενότητας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επίδοξος νέος Μουσολίνι της Άγκυρας βρίσκει διαδοχικά τη μία μετά την άλλη κλειστές τις πόρτες, όχι μόνον των χωρών της Μ. Ανατολής, αλλά και του αραβικού κόσμου

Οι πόρτες ανοιχτές λοιπόν προς την ανθιστάμενη στον φασισμό σημερινή μείζονα τουρκική αντιπολίτευση, αλλά και σε κάθε φωνή αντίστασης από τους καλύτερους ακαδημαϊκούς και διανοούμενους, τόσο της Τουρκίας, όσο και άλλων χωρών.

Σε απόλυτη δε προτεραιότητα να ακυρωθούν οι παραγγελίες του Ερντογάν προς τη Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, για την προμήθεια τουρκικού στρατού με πολεμικό εξοπλισμό που απειλητικά στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητάς όχι μόνον κρατών μελών της Ε.Ε. (Ελλάδα-Κύπρος), αλλά και άλλων χωρών που διατηρούν αρμονικές και ειρηνικές σχέσεις με την Ε.Ε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024