Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Όχι εκλογές το 2021 - Όχι σε Τσίπρα για το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Μητσοτάκης : Όχι εκλογές το 2021 – Όχι σε Τσίπρα για το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «Γιατί να είναι εκλογική χρονιά; Να διεκδικήσω τι;», ενώ τόνισε σε σχέση με το ανασχηματισμό ότι τα περί δεξιάς στροφής είναι μια απλοϊκή συζήτηση καθώς η ΝΔ καλύπτει το αποκαλούμενο «πολιτικό κέντρο».

Να βάλει φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών θέλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος τόνισε ότι «πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία» ενώ τόνισε ότι «δεν θα είναι εκλογική χρονική χρονιά το 2021».

Γιατί να κάνω εκλογές;

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε «Γιατί να είναι εκλογική χρονιά; Να διεκδικήσω τι;» λέγοντας ότι ουσιαστικά εξακολουθεί να διαθέτει «άνετη εκλογική πλειοψηφία, συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα» καθώς ότι «πιστωνόμαστε με την αντιμετώπιση πρωτοφανών κρίσεων».

«Έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης» σημείωσε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, λέγοντας ότι η προσοχή του στρέφεται στο «επόμενο μεγάλο εθνικό πρόταγμα μετά την πανδημία (που) είναι πως θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα είναι κερδισμένη» σε σχέση με άλλες χώρες μετά την πανδημία.

Απλοϊκή συζήτηση

Η τοποθέτηση αυτή του πρωθυπουργού που απέκλεισε πρόωρες εκλογές για το 2021 ήρθε ως απάντηση στο ερώτημα αν ήταν εκλογικός ο ανασχηματισμός και κατά πόσο η αναβάθμιση Βορίδη στο κυβερνητικό σχήμα με την ανάληψη του υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί στροφή προς τα δεξιά.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ πριν από μια πενταετία υπηρετεί το τρίπτυχο «ανανέωση, διεύρυνση και μεταρρυθμίσεις». «Αυτή την πλατφόρμα την υπηρέτησα και την υπηρετώ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «παράταξη των αλλαγών και μετριοπάθειας».

Παράλληλα χαρακτήρισε απλοϊκή τη συζήτηση περί δεξιάς στροφής υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ είναι η κυρίαρχη δύναμη σε αυτό που αποκαλούμε πολιτικό κέντρο» και πρόσθεσε ότι αναφέρεται στους πολίτες «που θέλουν αντιμετώπιση των προβλημάτων χωρίς σκληρό ιδεολογικό πρόσημο».

Δημόσια στο κοινοβούλιο

Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών.

«Γιατί να συζητήσουμε με κλειστές τις πόρτες με την πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού μπορούμε να συζητήσουμε δημόσια στο κοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας απογοητευτική την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024