Το παιχνίδι, το σεξ, τα έντονα χρώματα και το χιούμορ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στα έργα του νεαρού καλλιτέχνη Colin Radcliffe. O ίδιος δημιουργεί γλυπτά που απεικονίζουν είτε εραστές είτε κινητά τηλέφωνα με ερωτικά μηνύματα εξερευνώντας θέματα όπως οι σχέσεις και τα ζητήματα ταυτότητας.

Τα σχήματα των έργων του έχουν μια παιδικότητα ενώ τα χρώματά τους είναι έντονα και φωτεινά. Ωστόσο ο queer καλλιτέχνης Colin Radcliffe χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα σε συνδυασμό με πιο «ενήλικα» θέματα όπως σεξουαλικές εμπειρίες και ερωτικές απογοητεύσεις.

Η δουλειά του είναι με έναν τρόπο αυτοβιογραφική και χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: κεραμικά γλυπτά εραστών και κεραμικά γλυπτά που μοιάζουν με οθόνες τηλεφώνων.

Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Κάθε έργο είναι και μια ωδή σε έναν πρώην εραστή, στις αναμνήσεις μου από αυτόν και τα συναισθήματά μου». Τα πιο σκοτεινά του έργα έρχονται αντιμέτωπα με συναισθήματα ενοχής και απόρριψης ενώ άλλα γιορτάζουν απλά την αγάπη, την τρυφερότητα και την οικειότητα.

Με έναν τρόπο τα έργα αποτελούν μια αντίδραση του Radcliffe απέναντι στον τρόπο που μεγάλωσε: «Ως queer άτομο βιώνεις συνήθως την “ενηλικίωση” πιο πολύ από τα 20 και μετά παρά ως έφηβος. Φτιάχνοντας έργα με θέμα το queer σεξ και τις σχέσεις αποδέχομαι και γιορτάζω την ταυτότητά μου ενώ ταυτόχρονα εξερευνώ το σεξ, την αγάπη και το σώμα μου με τρόπους που δεν μπορούσα νωρίτερα».

Οι φιγούρες του Radcliffe είναι συνήθως γυμνές. Ένας από τους εραστές απεικονίζεται ενώ παρακολουθεί κάτι στο Pornhub με ύφος απογοήτευσης ενώ ένας άλλος τοποθετεί το πέος του μέσα σε ένα ψωμί χοτ νογκ. Ένα μοναχικό, μπλε φάντασμα κάθεται δίπλα σε μια ταφόπλακα που γράφει «You ghosted me today».

«Η ισορροπία μεταξύ σεξ και χιούμορ μου βγαίνει φυσικά αλλά είναι και σκόπιμη. Μόνο με χιούμορ μπορούμε να ξεκινήσουμε να μιλάμε για τα τραύματά μας και να τα ξεπεράσουμε» εξηγεί ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο