Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατάρ : Στηρίζει την πενταμερή χωρίς προϋποθέσεις αλλά... με λύση δύο κρατών

Τατάρ : Στηρίζει την πενταμερή χωρίς προϋποθέσεις αλλά… με λύση δύο κρατών

Ο Ερσίν Τατάρ βλέπει μια άτυπη συνάντηση 5 + 1 ως ευκαιρία επίτευξης συμφωνίας για το Κυπριακό στη βάση δύο ισότιμων κρατών.

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ θα συναντήσει την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ στις 11 Ιανουαρίου και θα εκφράσει την στήριξη του για άτυπη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό, χωρίς προϋποθέσεις, αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της «προεδρίας» των κατεχομένων Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ, σε γραπτή δήλωση.

«Ρεαλιστική και βιώσιμη»

Ο κ. Τατάρ θα μεταφέρει στην κ. Λούτ ότι «μια ρεαλιστική και βιώσιμη» συμφωνία στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο μέσω διαπραγματεύσεων που θα προβλέπουν τη συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά στη βάση ισότιμης κυριαρχίας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο πλευρών.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο «πρόεδρος» Τατάρ θα συμμεριστεί την πεποίθησή του ότι η συνεργασία που θα βασίζεται στα δύο ισότιμα κράτη θα βοηθήσει στην καθιέρωση ασφάλειας και μόνιμης σταθερότητας στο νησί και στη γύρω περιοχή και «θα ανοίξει επίσης το δρόμο για νέα συνεργασία και αμοιβαία εξάρτηση», κατά την έκφρασή της.

Ευκαιρία συμφωνίας…

Η κ. Ντογρούγιολ είπε ακόμη ότι ο «πρόεδρος» Τατάρ, ο οποίος βλέπει μια άτυπη συνάντηση 5 + 1 ως ευκαιρία επίτευξης συμφωνίας για το Κυπριακό, θα εκφράσει την υποστήριξή του στη διεξαγωγή της συνάντησης, χωρίς προϋποθέσεις.

Πηγή: philenews.com, ΚΥΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024