Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η smart ενδίδει στα SUV

Η smart ενδίδει στα SUV

To πρώτο περιπετειώδους υφής και ύφους προϊόν της smart πρόκειται να έρθει εκ Κίνας στο πλαίσιο της συνεργασίας Daimler και Geely, επιμένοντας πάντα ηλεκτρικά.

Η smart προετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της SUV το οποίο αναμένεται το 2022 αξιοποιώντας μια ηλεκτρική πλατφόρμα της Geely ως απόρροια της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μάλιστα τη σημαντικότερη ανακοίνωση από καταβολής της δημιουργίας της παγκόσμιας κοινοπραξίας των Daimler και Geely η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020.

Την πρόθεση της smart να ενδώσει στα SUV ανακοίνωσε ο Daniel Lescow, επικεφαλής πωλήσεων της φίρμας μέσω LinkedIn, ο οποίος διευκρίνισε ότι στην περιπετειώδη «στροφή» της η smart δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον compact χαρακτήρα της. Επίσης όπως πρόσθεσε το νέο SUV θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως smart και θα συνδυάζει την έξυπνη διάταξη του χώρου με τις «super compact» διαστάσεις.

Για την ακρίβεια όπως έχει ανακοινωθεί ο σχεδιασμός θα είναι δια χειρός Mercedes-Benz ενώ η  τεχνολογία και η διαδικασία εξέλιξης θα προκύψει από την Geely. Η αρχική στόχευση θα είναι για την αγορά της Κίνας, ωστόσο όπως διευκρίνισε ο D. Lescow θα έρθει και στην Ευρώπη.

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί φέρει την κωδική ονομασία SEA (Sustainable Experience Architecture) και σύμφωνα με τις συστάσεις μπορεί να φιλοξενήσει μπαταρίες που θα εγγυώνται αυτονομία έως και 700 χλμ. Ωστόσο με δεδομένο το μικρό μέγεθος του smart SUV αυτό το μέγεθος δεν πρόκειται να ισχύσει για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το πιθανότερο και το ρεαλιστικότερο είναι μια αυτονομία της τάξης των 320 χλμ. ενώ με δεδομένη και την χρονική απόσταση το μοντέλο που θα αναλάβει να εισαγάγει την γερμανική φίρμα στο B-Segment θα διαθέτει δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης, ευφυή συστήματα υποβοήθησης και ψηφιακές δυνατότητες που θα επιδέχονται over the air updates.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024