Εξαδάκτυλος : Ανησυχητικές οι εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες – Ελπίζω να μην χρειαστεί lockdown τύπου Μαρτίου
Για ένα lockdown τύπου Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή
Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες και το πού στρέφεται η προσοχή των ειδικών σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
Ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για «πάρα πολύ ανησυχητικές εικόνες» και τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα».
Επεσήμανε, επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.
Κρίσιμες είναι οι επόμενες 15 μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας. Από τη Δευτέρα, εφόσον, ανοίγουν τα σχολεία θα λήξει και το «σκληρό» lockdown, όπως ανέφερε. Ωστόσο, αύριο ή μεθαύριο θα αποφασιστεί οριστικά τι θα γίνει τη Δευτέρα.
«Ελπίζω να μην χρειαστεί lockddown τύπου Μαρτίου»
Για ένα lockdown τύπου Μαρτίου ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι ελπίζει να μη χρειαστεί και ότι θα ήταν χρήσιμο αν είχε γίνει στην αρχή. «Η πορεία θα μας δείξει προς τα πού θα πάμε.»
Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει εισήγηση να ξεκινήσουν τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.» Οι ειδικοί δεν αισθάνονται ασφάλεια να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες, όπως ανέφερε.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί το πλάνο που ορίζει τον μάξιμουμ αριθμό. «Η χώρα διαθέτει 20.000 ιατρεία που παραμένουν αναξιοποίητα. Οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής εξελίσσονται με ένα ρυθμό που χρειάζεται βελτίωση. Είναι εφικτό να εμβολιάζεται ο κόσμος στα ιατρεία, ειδικά αν το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε απλό ψυγείο, όπως εκείνο της Moderna.»
- Νέος Κόσμος: Συνελήφθη 49χρονος DJ για κατοχή και διακίνηση πλήθους διαφορετικών μορφών ναρκωτικών
- Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω διώξεων να αντιμετωπίσει τον ξεσηκωμό των αγροτών – Θα της γυρίσει μπούμερανγκ
- Παπασταύρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, για χρηματοδότηση ενεργειακών υποδομών της Ελλάδος
- Super League: Οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής
- Ο ξεχασμένος Ιρλανδός: Ο Μικ Μίνι έθαψε τον εαυτό του ζωντανό για 61 ημέρες αναζητώντας φήμη και χρήμα
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;



